Hoteluri pline de 1 Decembrie la Alba Iulia

Data publicării:
alba iulia

Sărbătoarea naţională este motiv de bucurie pentru hotelierii şi proprietarii de pensiuni de la Alba Iulia. Cu două săptămâni înainte de 1 Decembrie, toate camerele au fost rezervate. 30.000 de oaspeţi din toată ţara sunt aşteptaţi la parada militară şi la spectacolele organizate de autorităţi.

Cele aproape 60 de hoteluri şi pensiuni de la Alba Iulia nu mai au o cameră liberă de 1 Decembrie, indiferent de preţ şi numărul de stele.

Tiberiu Ţăran, directorul unui hotel de două stele: „Au început rezervările în urmă cu vreo două sau trei luni de zile şi de două săptămâni deja am terminat toate locurile care le aveam disponibile.”

Emanuel Drăguşin, purtător de cuvânt al unui hotel de cinci stele: „În momentul de faţă suntem ocupaţi 100%. Oamenii sunt tot mai interesaţi de Alba Iulia. Vedem o creştere de la an la an.”

Cei care au făcut rezervări din timp au găsit cameră dublă la pensiune şi cu echivalentul a 20 de euro pe noapte. Turiştii care vor să experimenteze luxul au plătit 110 euro la un hotel de cinci stele. Indiferent de cât au plătit, oaspeţii se vor delecta cu bucate tradiţionale.

Giovanni Buzgure, bucătarul-şef al unui hotel: „De ziua naţională a României îi aşteptăm cu drag pe oaspeţii noştri care ne vor trece pragul, cu platouri tradiţionale româneşti, cu mâncăruri deosebite şi gustoase.”

Şi pentru că este Ziua României, toţi localnicii şi turiştii sunt chemaţi la Hora Unirii şi la o masă mare.

Gabriel Pleşa, viceprimarul municipiului Alba Iulia: „Ne pregătim cu o masă populară de data asta surpriză. Aşteptăm şi confirmările de la nivel înalt de la preşedinţie şi de la guvern.”

Defilarea armatei de la Alba Iulia va fi completată de parada militară din Cetatea Alba Carolina şi multe concerte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri