Iaşi | A şasea zi de pelerinaj

Data publicării:
pelerinaj parascheva

Coadă de peste doi kilometri, opt mii de oameni şi opt ore de aşteptare. Aşa se poate descrie cea de-a şasea zi de pelerinaj la Iaşi. De la începutul săptămânii, peste 125.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva.

Străzile din centrul Iaşiului sunt pline de pelerini veniţi din toate colţurile ţării. Cu multă răbdare şi îmbrăcaţi gros, credincioşii au stat la rând chiar şi opt ore ca să ajungă la raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Neofit Zăvorâtul din Cipru.

„La cinci fără un sfert ne-am aşezat, dimineaţă. A fost frig dimineaţă, dar acum e foarte bine.”

„Suntem din comuna Ciocăneşti, satul Urziceanca, judeţul Dâmboviţa. În fiecare an venim. Altădată am stat 12 ore, altădată am stat şi mai mult.”

Mulţi dintre credincioşii sunt în pelerinaj la Iaşi pentru prima oară.

„Era mai complicat dacă ploua, dar aşa, am stat cu mare voinţă şi drag.”

„Am venit pentru prima oară să mă rog sănătatea copiilor, pentru sănătatea familiei.”

De luni, de când a început pelerinajul, şi până sâmbătă peste 190 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de la echipajele Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD. La spital au ajuns cel puţin 23 de pelerini. Printre aceştia se numără şi o tânără de 26 de ani din Brăila.

Paul Nedelea, medic de gardă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi: „A ajuns în UPU în cursul nopţii pentru o stare lipotimică, cel mai probabil în context de nealimentaţie. A fost investigată, a fost stabilizată.”

Luni, racla de argint de 300 de kilograme în care se află moaştele Sfintei Parascheva va fi dusă înapoi în Catedrală Mitropolitană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri