Incident grav la Timișoara. De la lecția de înot, pe masa de operație

Data actualizării: Data publicării:
bazin inot timisoara

Incident extrem de grav la un bazin de înot care aparţine Primăriei Timişoara. Un băiat de opt ani şi-a tăiat adânc trei degete şi două tendoane în timpul cursurilor. S-a agăţat de partea interioară a blocstarturilor, tăioasă ca un cuţit. Trebuie să treacă acum prin operaţii grele de reconstrucţie, iar părinţii au făcut reclamaţie la poliţie, cu atât mai mult cu cât autorităţile au în depozit nişte piese adecvate, pe care însă nu le montează.

Imaginile de pe camera de supraveghere sunt comentate de administratorul bazinului: „Și acum, când sare ăl mic, nu știu ce se întâmplă sau ce zice, și, uite, hop! S-a prins de el! În loc să se prindă de bara asta care este special făcută aici pentru copii, din greșeală copilașul și-a băgat mâna în această gaură aici”, explică administratorul.

Fabian are 8 ani și merge la înot de aproape doi ani. Luni, copilul a fost dus, ca de obicei, de mama sa la ore. Însă nici nu s-a gândit că ora de înot se va încheia la Urgențe.

Copiii exersau startul cu doamna profesoară, cel mic s-a aruncat în apă, iar revenind din apă a vrut să se prindă de bară și nu a reușit să se prindă de bară și s-a prins din partea laterală a blocstartului care... erau adevărate tăișuri. În acel moment copilul și-a tăiat trei degete”, povestește Claudiu Arba, tatăl copilului.

Medicii s-au îngrozit când au văzut ce a păţit micul pacient la ora de înot şi l-au aşezat imediat pe masa de operaţie.

Cu reconstrucție, la nivelul membrului superior, unde avea câteva degete afectate de o tăiere, care a provocat două secțiuni și a necesitat și refacere de țesuturi”, a explicat Mihai Gafencu, medic la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Administratorul bazinului spune că nu e vina lui, ci a celor care au proiectat aceste blocstarturi periculoase.

„Am mai avut probleme cu firma care le-a făcut, prima dată, după o anumită perioadă, când niște sportivi s-au tăiat. Am solicitat firmei să le ia înapoi să le refacă, le-a refăcut, dar nu în totalitate să fie exact cum trebuie”, spune Ștefan Hrib, administratorul bazinului.

Accidentul s-a întâmplat în timp ce, de trei luni, blocstarturi noi aşteaptă într-un depozit să fie montate.

Cert este că noi oricum la sfârșitul anului am achiziționat blocstarturi noi doar că specificitatea constructivă a bazinului nu a permis montarea lor atunci imediat”, a explicat Mihai Costa, șeful Direcției de Sport și Cultură din cadrul Primăriei.

Copilul va rămâne internat în spital până săptămâna viitoare, iar între timp părinții au făcut plângere la poliție cu acuzaţii grave.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar în prezent, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, a declarat Ionuț Sârbu, purtătpr de cuvânt la IPJ Timiș.

Bazinul de înot Bega aparţine de Primărie și a fost renovat acum şase ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri