Indemnizația pentru mame, fără plafon

Data publicării:
mama copil - bebelus in brate - GettyImages - 13 august 15

Dacă deputaţii votează în plen proiectul in această formă săptămâna viitoare şi preşedintele îl promulgă, modificarea ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2016. Tot astăzi, membrii comisiei au stabilit valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din media venitului net din ultimele 12 luni, iar perioada luată în calcul creşte de la unul la doi ani.

În plus, au decis plata a 50% din valoarea indemnizaţiei minime dacă mamele se întorc la muncă înainte de terminarea concediului de creştere a copilului.

Ana Costea, ministrul muncii: „Ministerul Muncii solicită menținerea plafonului. Să eliminăm fraudele și să menținem un echilibru. Dacă vrem într-adevăr să sporim natalitatea în România și dacă credem că un copil reprezintă o ivestiție, și dacă vrem ca mamele să se ocupe de educația copilului, împreună cu ministerul muncii ar trebui sa gândim un pachet de masuri. Ca să creștem măsurile eficiente pe lângă aceste măsuri trebuei sa avem în vedere construcția de creșe și grădinițe, acte normative interpretare corect.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri