Înghesuiala de dinaintea Crăciunului

Data publicării:
coada casa carrefour

În zilele dinaintea Crăciunului, străzile Capitalei sunt pur şi simplu sufocate de maşini. Bulevardele sunt aglomerare indiferent de oră, mai ales în zona pieţelor şi a marilor centre comerciale. Este nevoie de nervi puternici şi la ieşirile din oraş.

Cel mai greu pentru şoferi a fost, vineri, să plece din Bucureşti. Mii de maşini au blocat ore la rând bulevardul Iuliu Maniu, care leagă Centrul Capitalei de ieşirea pe autostrada spre Piteşti.

„Pfuai de capul meu, n-am văzut aşa ceva până acum! E teroare!”, spune un şofer.

„Cred că undeva la ora trei şi un sfert am plecat din zona Unirii. Şi sunt aproape două ore. În mod normal, trebuia să ajung la destinaţie în două ore!”, socoteşte altul.

Şoferii au parcurs o distanţă de 4 kilometri, într-un timp de aproape zece ori mai mare decât ar fi normal.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: „Un km. Aceasta este distanţa pe care se întinde coada de maşini pe Bulevardul Vasile Milea. Şoferii merg bară la bară şi abia reuşesc să înainteze 10 metri în 5 minute. Foarte mulţi dintre ei nu mai au răbdare şi încalcă regulile de circulaţie, mergând pe liniile de tramvai.”

„Le-am încălcat. Păi dacă e foarte aglomegat? Ne grăbim. S-au făcut cozonacii calzi. Ne aşteaptă. Trebuie să ajungem”, îşi inventează scuze un şofer grăbit.

Blocaje au fost în apropierea tuturor centrelor comerciale.

„Am făcut de la Otopeni până la Băneasa cam 45 de minute, un drum de 8 kilometri”, calculează un şofer.

Oamenii s-au înghesuit în parcările hypermarketurilor şi casele de marcat. Deşi mulţi s-au plâns de înghesuială, puţini au cedat în faţa cozilor interminabile.

„Am renunţat să mai cumpăr câte ceva ca să nu mai stau la coadă”, spune un client nerăbdător.

„E o zi specială şi bănuiesc că tot românul vrea să aibă câte ceva pe masă. Cam o oră şi ceva am pierdut pe aici”, spune altul, ceva mai indulgent.

Magazinele sunt deschise şi în ajunul Crăciunului, pentru cei care descoperă că tot mai trebuie să cumpere ceva.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri