Interviu. Cum se va desfășura slujba de înmormântare pentru regele Mihai

Data actualizării: Data publicării:
calinic argatu arhiepiscop arges

Mai sunt două zile până când regele Mihai se va întoarce pentru totdeauna în ţară. Între timp, la Curtea de Argeş, pregătirile pentru funeraliile fostului suveran sunt pe ultima sută de metri. Arhiepiscopul Argeşului a explicat într-un interviu pentru Digi24 cum vor decurge evenimentele sâmbătă după-amiază.

„La catedrala patriarhală, după cum știe mass-media și au fost informați românii și străinii, se va face slujba înmormântării de preafericitul părinte patriarh Daniel, întreaga slujba consacrată înmormântării, după care se va face plecarea spre Curtea de Argeș. Și s-a gândit că aici, la Curtea de Argeș, când vine, să facă o scurtă oprire și în Catedrala Sf Neagoe Vodă Basarab, unde se odihnesc primii regi Carol 1, Ferdinand, Elisabeta și Maria”, a spus ÎPS Calinic Argatu, arhiepiscopul Argeșului.

Cât privește slujba pentru rege sau regină, e slujba care se face în chip obișnuit consacrată de biserică și aceleași rugăciuni sunt, că în fața lui Dumnezeu, așa cum spun cântările la slujba de înmormântare, și regele și ostașul în fața lui Dumnezeu suntem egali. Depinde de credință și dragostea cu care facem rugăciunea, atunci e și cerească și omenească și regală”, a adăugat arhiepiscopul Argeșului.

Urmăriți în materialul video de mai sus interviul cu ÎPS Calinic Argatu, arhiepiscopul Argeșului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri