Învățător acuzat că a strâns de gât un elev. „Mi-a zis: mama, tu știi că eu nu puteam să respir, nu aveam aer”

Data actualizării: Data publicării:
tata copil maini

E anchetă într-o şcoală din judeţul Botoşani, după ce părinţii unui copil s-au plâns că fiul lor de 8 ani a fost agresat de învăţător la clasă. Şi-ar fi găsit fiul plin de răni şi îngrozit, spun oamenii, şi cu greu au reuşit să-l liniştească. Familia a făcut plângeri la Poliţie şi Inspectoratul Școlar, iar acum speră ca dascălul să fie dat afară din şcoală. Anul trecut, acelaşi învăţător ar fi bătut o elevă. Atunci, a scăpat cu un avertisment.

Victoria Teioșanu, mama copilului: Băiețelul meu plângea. L-am văzut aici, la gât, era umflat... așa, jos era uflat tare. L-am întrebat: mama, ce-ai pățit? și el mi-a zis: mama, tu știi că eu nu puteam să respir, nu aveam aer, așa mi-a zis. Aici e zgâriat, ieri avea și sânge... și aici se mai văd urme chiar vizibile... și aici falca e umflată.

Lovit şi speriat. Aşa şi-au găsit oamenii copilul de 8 ani, când s-au dus să-l ia de la şcoală. Îl credeau în siguranţă la ore. Învăţătorul l-ar fi bătut. Incidentul s-ar fi petrecut joi, înainte de ultima oră - când dascălul şi-a pierdut cumpătul, pentru că nu l-a găsit pe elev în banca lui.

Cristian Teioșanu, tatăl copilului: Copilul a spus că domnul învățător când a intrat în clasă, spune dânsul că el uda pe alți copii cu apă și s-a înfuriat, l-a prins de gât și l-a scos afară din clasă... așa spune copilul, ceea ce a afirmat și el în sediul poliției, domnul învățător...

Învățătorul a fost acuzat că, anul trecut, a bătut o elevă.

Mama fetiței: A fost bătută. Fetița, șocul oricum îl are și acum și-l va avea toată viața. A făcut tratament de depresie două luni.

Atunci, învăţătorul a scăpat cu un avertisment scris şi a fost mutat la altă clasă. De această dată, părinţii elevului cer anchetă serioasă.

Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani: Politistii din cadrul PJ Botoșani au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea acțiunii de purtare abuzivă

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt ISJ Botoşani: Elevul agresat sau presupus agresat, deocamdată, va intra într-un program de consiliere. La fel și părinții acestuia.

Învăţătorul nu poate fi, însă, luat la întrebări deocamdată, pentru că a comunicat şcolii că are probleme de sănătate şi s-a internat în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri