Brad de 106.800 de euro, cumpărat de Primăria Târgu Jiu

Data actualizării: Data publicării:
brad tg jiu

Primăria din Târgu Jiu a dat aproape 106.800 de euro pe o structură metalică sub formă de brad care va fi folosită la sărbătorile de iarnă din următorii 12 ani. Bradul de Crăciun vechi, tot metalic, a fost casat „din cauza uzurii” după numai 8 ani. Banii investiţi ar fi fost de ajuns pentru cumpărarea câte unui brad natural în următorii 18 ani.

Carla Tănasie, reporter Digi24: „Bradul are o înălţime de 22 de metri. Este construit pe o structură metalică şi are peste 8.000 de leduri. Primăria Târgu Jiu l-a achiziţionat cu 89.000 de euro, preţ fără TVA.”

În comparaţie, la Sibiu a fost adus un brad natural, tot de 22 de metri, pentru Târgul de Crăciun. Primăria a plătit doar 6.000 de euro, bani în care este inclus şi transportul din judeţul vecin, Braşov.

Locanicii din Târgu Jiu sperau că, după opt ani în care au avut un alt brad metalic, anul acesta să fie instalat în centrul oraşului unul natural. Oamenii se plâng şi că suma cheltuită de primărie este uriaşă:

„Ar trebui ca banii ăştia să-i investească în altceva, pentru oraş, ca să arate mult mai bine decât acum.”

Şi unii dintre consilierii locali sunt uimiţi de investiţie.

Eduard Berca consilier local: „Nu ştiu cum s-a ajuns la suma asta, cum au optat pentru un astfel de ornament în condiţiile în care preţurile sunt mult mai mici pentru brazi mai frumoşi ca ăsta.”

De cealaltă parte, reprezentanţii primăriei vorbesc de „o investiţie pe termen lung”. Iar în ultimele 12 luni au fost deja plătite rate la noul brad.

Loredana Covei, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu: „Bradul ornamental care a fost achiziţionat în anul 2008 era depăşit atât fizic cât şi moral. Dar şi pentru că prezenta anumite riscuri care puteau să pună în pericol siguranţa cetăţenilor, primăria Târgu Jiu a achiziţionat, anul trecut, un nou ansamblu ornamental.”

Autorităţile locale au de gând să folosească noul brad timp de 12 ani. Prin compariţie, dacă ar fi cumpăra brazi naturali, asemănător celui de la Sibiu, banii plătiţi pentru structura metalică împodobită cu leduri le-ar fi ajuns 18 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri