Jocul online care te învaţă cum să reacţionezi în situaţii de urgenţă

Data publicării:
joc isu

Un joc online palpitant te învaţă cum să reacţionezi în situaţii de urgenţă. Unic în ţară, pune jucătorii să îndeplinească mai multe misiuni: să identifice obiectele periculoase dintr-o încăpere, să lupte cu flăcările şi să înveţe măsuri de prim-ajutor.

Primii care au testat jocul au fost elevii clasei a doua de la Colegiul Naţional George Coşbuc din Cluj-Napoca. Fascinaţi de lumea virtuală în care au pătruns, copiii au învăţat cum să reacţioneze în cazul unor incendii sau accidente, dar şi care sunt obiectele periculoase care îi pot răni.

Elev: „Ne jucăm un joc cu pompieri, trebuie să căutăm aici ce este periculos pentru noi şi pentru alţii şi am trecut de câteva misiuni.”

Cristoph Unger, preşedinte Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre Germania: “Ne-am gândit să începem de la nivelul la care sunt ei astăzi şi anume stadiul de joc. Ei joacă deja alte jocuri, sunt obişnuiţi să fie online şi de aceea am optat pentru un joc pe computer pe care îl putem umple cu conţinuturi importante şi semnificative pentru ei.”

Jocul este doar o parte a unui proiect european în valoare de peste un milion de euro, la care au lucrat specialişti din Germania, Austria, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: “Pregătirea începe cu copiii în rândul populaţiei, iar expertiza a existat pentru că colegii de la protecţia civilă germană au astfel de joc şi este testat deja un astfel de model şi funcţional şi a avut un impact pozitiv.”

Alexandru Ozunu, decanul Facultăţii de Știinţa şi Ingineria Mediului UBB: “Sunt risurile specifice României, majore, cutremure, inundaţii, incendii de pădure, dar sunt şi riscuri la nivel de casă incluse în aceste jocuri, riscuri la nivel de infrastructură urbană.”

Jocul poate fi accesat online, pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri