Jurnaliștii britanici vor face un nou documentar despre România

Data publicării:
jurnalisti

Mii de kilometri pe motor şi o ţară întreagă străbătută în lung şi în lat pentru a descoperi cele mai frumoase obiective sunt ingredientele perfecte pentru o producţie britanică de succes, dar cu parfum românesc. Jurnaliştii britanici de la Travel Channel descoperă frumuseţile României într-o călătorie pe două roţi. O echipă de producţie a ajuns în Oltenia pentru a filma primul episod. O oprire au făcut-o la atelierul de covoare olteneşti apreciate de UNESCO.

Cu o motocicletă puternică şi dorinţa de a descoperi cele mai frumoase zone ale Europei, jurnalistul britanic şi-a început excursia în România. „Flavours of Romania” se numeşte proiectul britanicilor care au făcut un prim popas la muzeul de covoare olteneşti din Bechet.

Charlie Ottley a ascultat fascinat povestea covoarelor olteneşti vechi de câteva secole şi promite să le facă celebre şi afară.

„Devin destul de faimoase, datorită UNESCO şi Antoaneta a călătorit peste graniţe şi a expus peste tot”, spune Charlie Ottley, jurnalist britanic.

„Sunt foarte încântată că le-a plăcut micul meu muzeu, dumnealor m-au surprins cu ideea de a face publicitate acestui meşteşug şi a muzeului meu pentru a atrage turişti”, spune Antoaneta Nadu- atelier de covoare.

Britanicii şi-au propus să parcurgă 1.500 de kilometri în fiecare săptămână, iar până la finalul călătoriei să acopere 10 mii de kilometri în toată ţara.

„Avem opt episoade, căutam orice regiune istorică a României o să celebreze oamenii, cultura, mâncarea, tradiţiile, muzica, peisajele, toate frumuseţile din România”, afirmă Charlie Ottley, jurnalist britanic.

După Oltenia, următoarea oprire a jurnaliştilor britanici de la Travel Channel este Muntenia. Apoi, vor merge în Dobrogea, Ardeal, Moldova şi Maramureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri