Lăsaţi de sărbători fără indemnizaţii

Data publicării:
portofel gol

Sărbători cu masa mai mult goală pentru 10.000 de oameni cu handicap din judeţul Constanţa. În prag de Crăciun au aflat că nu îşi vor primi indemnizaţiile decât după sărbători. Autorităţile judeţene dau vina pe Guvern pentru această situaţie.

Felomina Blaj, din Năvodari, se baza de sărbători pe cei 100 de lei pe care îi primeşte lunar pentru copilul ei, cu Sindromul Down. Numai că poşta nu a mai venit înainte de Crăciun.

Felomina Blaj, însoţitoarea unei persoane cu handicap: „Aş fi putut să îi iau un cadou de Moş Crăciun, pentru că i-am luat din dulciurile de la Moş Nicolae şi i-am pus în punguţa de Moş Crăciun.”

Şi Daniela Târlea este în aceeași situație. Poştaşul a anunţat-o că banii, 106 lei, vor veni după sărbători.

Daniela Târlea, însoțitoarea unei persoane cu handicap: „Din câte am înțeles, sunt întârzieri. Nu s-au livrat. Nu au ajuns nici la poștă, că m-am interesat.”

Autorităţile judeţene spun banii ar fi venit târziu de la Guvern.

Petre Dinică, şeful DGASPC Constanţa: „Plăţile pentru anumite persoane cu dizabilităţi au întârziat din cauză că, prin rectificarea de buget, sumele care trebuiau să vină de la bugetul de stat au venit cu întârziere. Noi am aşteptat aceste sume.”

Banii au urmat un complicat traseu birocratic. Rectificării bugetare i-a urmat o şedinţă a Consiliului Judeţean pentru a probarea plăţilor, apoi sumele au fost transmise, prin Agenţia de Plăți, către Direcţia de Protecţie a Copilului, care, mai departe, a dat undă verde Poştei să facă plăţile. Prea târziu, însă. Oficiile nu au lucrat de Crăciun.

Oana Manoilă, reporter Digi24: „Mâine (marţi, 27 decembrie – n.r.) se redeschid şi oficiile poştale, iar banii vor ajunge la oameni miercuri sau joi, susţin reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială.”

În judeţul Constanţa sunt aproximativ 17.000 de persoane cu dizabilităţi care primesc lunar de la stat indemnizaţii care însumează aproape 600.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri