Licitaţie pentru locurile de parcare din faţa blocului. Argumentele primarului

Data publicării:
parcare

Primarul sectorului 3 vrea să îngroape securea războiului pentru locurile de parcare, punându-i pe cetăţeni să se lupte între ei. Cei care râvnesc la cei 7-8 metri pătraţi vor participa la o licitaţie pe care o va câştiga "cine dă mai mult". Primarul spune că are două argumente puternice de partea sa: o cincime din maşinile parcate acolo vin din sectoarele vecine. În plus, vor fi eliminate şpăgile date funcţionarilor din primărie. Propunerea va fi pusă în dezbatere săptămâna viitoare, dar deja a stârnit reacţii negative.

Edilul de sector spune că nimic nu e mai sănătos pentru ocuparea unui loc de parcare de reşedinţă decât o licitaţie. Şi garantează că aşa nu se va mai putea vorbi de corupţie.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: „Încercăm să îl facem cu o variantă online în care cine dă mai mult acela îşi închiriază spaţiul de parcare.”

Cei care au acum un loc de reşedinţă plătit nici nu vor să audă de licitaţie!

-”Ne batem 7 pe un loc de parcare plătit. Iacă...”

-”Nu este corect. Noi locuim de 40 de ani, deci nu se pune problema acum să începem să ne batem care dă mai mulţi bani.”

-”M-am zbătut doi ani de zile până am luat locul acesta. Ştiţi cum e... Asta e un fel de bişniţă, cred eu.”

Robert Negoiţă spune că a ajuns la această variantă pentru că în sectorul pe care îl păstoreşte sunt multe maşini venite din alte sectoare, dar si multe rable care ocupă abuziv parcările.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: „În evaluarea mea, între 15 şi 20% din autovehiculele parcate în sectorul trei nu au ce căuta. Sunt mașini care nu sunt folosite, cu numere de Germania, Bulgaria...”

Ideea are şi susţinători. Puţini, e drept.

-”Se întâmplă următorul lucru acum: sunt nişte beneficiari ai acestor locuri de parcare care continuă în ani, iar alţi doritori nu prea mai au niciun loc. Din punctul ăsta de vedere poate ar fi mai corectă o licitaţie.”

Primarul promite că fiecare leu încasat din licitaţii va fi reinvestit în construcţia de parcări. Şi le arată celor nemulţumiţi de idee cum merg treburile în alte ţari europene.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: „Paris, Roma, Londra, Berlin... nu parchezi oriunde doar ca nu ai găsit loc de parcare. N-ai găsit loc de parcare? Ghinion!”

Ideea primarului va intra în dezbatere publică de săptămâna viitoare. Ca să poată fi pusă în practică, ideea mai trebuie şi votată de consiliul local de sector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri