Maramureşul şi-a primit turiştii şi cu tradiţii, şi cu pârtii pline de zăpadă

Data actualizării: Data publicării:
colindatori maramures captura

Crăciun de poveste în Maramureş. A nins, cetele de colindători bat din poartă în poartă, iar mesele sunt pline. Oaspeţii se bucură din plin de atmosfera de sărbătoare din jurul lor.

Au răsunat colinde la Cavnic încă de la primele ore ale dimineţii, pentru turiştii care s-au retras de sărbători în peisajul de basm. Colindătorii nu au venit singuri. Ci cu brondoşi. Tineri mascaţi, cu clopote agăţate de ei. Legenda spune că zgomotele făcute de aceştia alungă spiritele rele.

„Turiştii sunt încântaţi şi şedinţele foto sunt la modă”, spune conducătoarea colindătorilor.

În curtea unei pensiuni, turiştii au ajutat la tăierea porcului. Apoi ceaunele au început să sfârâie iar pe mese au apăru tot mai multe bucate cu miros irezistibil.

„Eu locuiesc în Suedia. Cel mai frumos este acasă. În fiecare an vin cu plăcere, să îmi aud colindele, să îmi văd obiceiurile şi să îmi păstrez tradiţiile”, spune unul dintre turişti

În timp ce unii s-au bucurat de tradiţii şi de o masă îmbelşugată, alţii au dat o fugă pe pârtie. Vremea a fost ideală pentru schi.

În această noapte nimeni nu doarme, deoarece colindătorii vor merge din casă în casă să anunţe naşterea pruncului Iisus.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri