Marș pentru drepturile comunității gay

Data publicării:
161119_mars_lgbt_dumnezeu_05_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Peste trei sute de oameni au protestat sâmbătă în Bucureşti, față de demersul prin care căsătoria ar urma să fie definită în Constituţie drept „uniunea dintre un bărbat şi o femeie". Protestatarii au susținut dreptul dreptul membrilor comunității LGBT de a se căsători. 

Susţinătorii drepturilor comunităţii gay au avut un schimb aprins de replici cu cei care susţin modificarea Constituţiei, astfel încât căsătoria să fie definită drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

„Nu, vorbesc despre drepturile copiilor, de a fi crescuţi de mamă şi tată, de un bărbat şi o femeie, cum a lăsat Dumnezeu”, este argumentul invocat de un susținător al modificării Constituției.

La marş au venit şi persoane heterosexuale, care şi-au adus şi copiii. Spun că vor să le arate acestora ce înseamnă toleranţa.

„Mă enervează îngrozitor intoleranţa şi mi se pare că devenim din ce în ce mai intoleranţi”, a spus un părinte care a venit cu copilul la protest.

„Am foarte mulţi prieteni şi îmi e ruşine să nu fac acest lucru, mi-ar fi ruşine să treacă această lege, suntem egali în tot, ar trebui să fim”, a adăugat un alt protestatar.

161119_mars_lgbt_dumnezeu_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Uite-i ce drăguţi sunt, ce normali, ce blânzi. Nici ei nu fac rău nimănui nici lor să nu li se facă rău, de aceea sunt aici, sunt alături de ei”, a spus o altă protestatară.

„Ne aflăm aici pentru a ne cere drepturile. Suntem parte din ţara asta, o formăm, suntem cetăţenii ei şi ar trebui să avem cu toţii dreptul la a avea o familie”, a precizat un reprezentant al comunității gay.

Trei milioane de români au semnat o petiţie prin care cer redefinirea termenului de familie, în Constituţie.

„Parlamentul trebuie să îşi asume responsabilitatea de a asigura pacea socială şi trebuie să îi reprezinte pe toţi cetăţenii. Acest lucru presupune inclusiv respingerea în parlament a iniţiativei Coaliţiei pentru Familie”, a subliniat organizatorul marșului, Vlad Viski.

Principalele partide din România au anunţat însă că sunt de acord cu demersul Coaliției pentru Familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri