Atenție la valul de mașini la mâna a doua. Cum și-a dat seama un cumpărător că urma să fie păcălit

Data actualizării: Data publicării:
masina noua

Verificaţi totul când găsiţi anunţuri de vânzare pentru maşini cu un preţ prea bun! Un bucureştean s-a împrumutat de bani pentru un automobil la jumătate din preţul pieţei şi a fost gata să dea o sumă enormă pe un autoturism distrus într-un accident şi cosmetizat la suprafaţă. Norocul lui a fost că lucrează în domeniul asigurărilor auto şi a descoperit rapid că urma să cumpere un sicriu pe roţi.

„Ford Fiesta MK7, 8950 euro, pret brut, negociabil 2017 6 000 km benzina hatchback”. Acest anunţ de pe un site specializat de vânzări auto i-a luat ochii unui bărbat care căuta un chilipir. A împrumutat imediat bani de la un prieten şi a plecat la întâlnirea cu vânzătorul. Entuziasmul a început să îi scadă dramatic când a inspectat maşina.

M-am uitat în actele mașinii și am văzut că leasing făcut în 2016 în decembrie, a fost încheiat în mai 2017. Zic: Ma, de ce ai face atâtea demersuri cu documentație, cu tot ce implică un leasing, cu aprobare cu tot ca să îți cumperi mașina după 5 luni. Sub roata de rezervă în spate, niște cute foarte ciudate care n-aveau ce să caute acolo, care arătau că acolo a fost lucrat”, afirmă Florin Obreja.

Suspicios, a dat de istoricul maşinii. S-a îngrozit când a văzut cum arăta acum patru luni. Maşina prezentată în anunţ drept îngrijită se răsturnase într-un şanţ.

Scria anunț de 2017, înmatriculat, unic proprietar, kilometri puțini, super dotări, era, ce sa zic, vis”, adaugă Florin Obreja.

Mecanicii auto au câteva ponturi pentru cei care vor să verifice ce maşină cumpără la mâna a doua. Chiar dacă vânzătorii au grijă să arate automobilul impecabil pe afară, sunt detalii care îi trădează.

„În primul rând trebuie să verificăm caroseria dacă mașina a fost lovită”, spune Marius Toader – mecanic.

Mecanicii auto ne avertizează: pe un singur site cu vânzări auto există în medie 20 de mii de anunţuri. Dintre acestea, aproape 80 la sută sunt maşini second hand.

În primele 9 luni ale anului au fost înmatriculate aproape 400.000 de mașini second hand. Numărul a crescut cu 70 la sută față de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri