Meditații în biserică pentru copiii săraci

Data actualizării: Data publicării:
meditatii in biserica

25 de copii din cinci comune primesc meditaţii, în fiecare sfârşit de săptămână, de la profesori voluntari, într-o biserică din Iaşi. Pe lângă sprijin la învăţătură, copiii au parte şi de o masă caldă. Voluntarii le asigură elevilor şi transportul până în oraş.

Sâmbătă dimineaţa, Daniel, elev în clasa a VII-a, pleacă la Iaşi, la meditaţii. Stă într-un sat din comuna Bârnova, la zece kilometri de oraş. Vrea să devină poliţişt.

„Pe mine mă ajută meditaţiile ca la şcoală, foarte mult. Să iau note bune, să nu rămân repetent, nici corigent”, afirmă Daniel Ene, clasa a VII-a.

Timp de aproape patru ore, biserica în care slujeşte părintele Damaschin, cel care a iniţiat programul de meditaţii, devine sală de curs.

„Mă ajută şi la şcoală, mă ajută să pot să merg mai departe şi să merg la un liceu bun, la o facultate bună”, spune Nicoleta Ene, elevă în clasa a VIII-a.

În total, 25 de elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a, din cinci comune primesc meditaţii.

M-am hotărât şi cu dragă inimă am răspuns iniţiativei să ajut aceşti copii să facă progres, cât de cât, la învăţătură la şcolile unde învaţă”, spune Veronica Larger, profesor de matematică.

Copiii provin din familii nevoiaşe.

Eu mă bucur foarte mult că are de mâncare acolo îi duce, îi aduce înapoi, îi învaţă tot ce trebuie”, spune Florina Rotariu, mamă.

„Să facă un liceu, o facultate şi să devină cineva în viaţă”, spune Petru Ene, părinte.

Am văzut că aceşti copii sunt foarte buni la învăţătură şi au nevoie de lecţii suplimentare şi ne-am gândit să oferim aceste lecţii într-un spaţiu adecvat, cu o masă caldă dimineaţa, la amiază”, spune Adrian Tarniţă, responsabil proiect.

Voluntarii le predau copiiilor lecţii de limba română, matematică şi engleză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri