„Meniu” pentru animalele de la Zoo: snacksuri și suc

Data publicării:
ursi cu cola

Regula de a nu hrăni animalele e ignorată constant la Grădina Zoologică din Craiova. Urşii care trăiesc acolo primesc din partea vizitatorilor tot felul de alimente nesănătoase şi chiar suc. Acestă lucru nu face decât să pună în pericol sănătatea animalelor, spun medicii veterinari.

- Dă-i-o. Dă-i-o.

- Vezi cum se ridică după ea?

- Unde e, că nu o mai găseşte?

- Trebuia să i-o arunci mai încolo.

-Păi eu vă întrebai unde.

- Hai că o găsi. Ia uite-o!

Aşa arată distracţia pentru unii dintre vizitatorii grădinii zoologice din Craiova, care nu țin cont de regula de a nu hrăni animalele.

Un motiv suficient pentru ca şi alţi oameni să urmeze exemplul.

Medicii veterinari atrag atenţia că băuturile carbogazoase le pot face rău animalelor.

„Aceste produse de multe ori dau şi o anumită dependenţă, dau o anumită stare de hiperexcitabilitate. Apa este elementul fundamental care trebuie folosit la aceste animale”, spune Doru Safta, medic veterinar.

„Ar trebui îngrijitori, paznici să fie mai atenţi dacă oamenii nu înteleg, să-şi facă ei treaba”, spune un vizitator.

Reprezentanţii regiei care administrează Grădina Zoologică din Craiova au refuzat să comenteze aceste imagini. Îngrijitorii spun însă că se întâmplă frecvent să găsească în cuştile animalelor sticle goale de plastic sau ambalaje de la diverse alimente.

Panourile prin care li se cere vizitatorilor să nu hrănească animalele sunt doar de decor - cine nu respectă regula nu păţeşte nimic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri