Mii de turiști își petrec vacanța de iarnă la munte

Data publicării:
munte partie

La Poiana Braşov, schiorii se dau cu greu duşi de pe pârtie. Conform celui mai mare site de rezervări online anul acesta în România, staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare a locurilor de cazare de pe Valea Prahovei este Buşteni, unde 75% din camerele de la hoteluri şi pensiuni sunt ocupate.

Pentru perioada 23-26 decembrie, mulţi turişti au venit şi la Sinaia şi Predeal, unde s-au ocupat peste 70% din locuri.

În Poiana Braşov sunt ocupate 62% din locurile din hoteluri, dar câteva unităţi de cazare sunt rezervate în totalitate. La Moieciu pensiunile sunt ocupate 85%.

La nivel naţional, datele furnizate de cel mai mare site de rezervări online arată că staţiunea Vatra Dornei are 95% din locurile de cazare rezervate, iar la Păltiniş şi Râncă gradul de ocupare trece de 80 la sută.

Este cel mai friguros loc de cazare din România? Cu siguranţă. Poate fi şi cel mai frumos? Asta a încercat să afle un reporter Digi24 când s-a cazat la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. O noapte la zero grade Celsius, pe un pat din gheaţă, într-o camera cu pereţi din gheaţă, poate fi un lucru de speriat pentru turistul obişnuit cu confortul. Dar este cu siguranţă o experienţă unică, de încercat măcar o dată în viaţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri