Ministrul Sănătăţii, la Digi24: Spălatul pe mâini de către personalul medical e o rigoare foarte departe de spitalele din România

Data publicării:
spital medic asistenta pacienti-1

Ministrul a vorbit despre această problemă majoră existentă în sistemul sanitar în contextul discuţiei privind infecţiile nosocomiale.

Infecţiile nosocomiale sunt o temă dezbătută pe larg la nivel global, sunt fonduri investite pentru limitarea acestei problematici, peste tot.

La noi, primul lucru pe care trebuie să îl facem e să recunoaştem că problema există, iar aici ne mişcm abia de câteva luni.

Primul lucru - raportarea – pe care o încurajăm, avem schimbări în contractul de management, până acum se temeau să raporteze, plus o serie de măsuri la nivelul fiecărui spital, de la spălatul pe mâini al personalului medical, reguli care să fie respectate de pacienţi, rude ale acestora. E o cauză majoră a infecţiilor din spitale – spălatul pe mâini.

Spălatul pe mâini e o rigoare foarte departe de spitalele din România. E o cauză majoră a infecţiilor nosocomiale, o tratăm cu toată seriozitatea, sunt investiţii minore care se pot face – în soluţii alcoolice, săpun lichid, campanii de popularizare a acestei practici sănătoase”, a declarat Vlad Voiculescu.

INTERVIUL INTEGRAL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri