Misiune contracronometru. Cum a fost salvat bebelușul aruncat de propria mamă în hazna

Data actualizării: Data publicării:
copil-aruncat-hazna

Este anchetă în Galaţi după ce o femeie este bănuită că a încercat să-şi omoare pruncul, pe care l-ar fi aruncat în haznaua din fundul curţii. Bebeluşul a fost salvat în ultimul moment de pompieri şi poliţişti, dar este în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Femeia are 9 copii în centre de plasament şi a mai pierdut unul, într-un incendiu.

Întâmplare groaznică, în ziua de Florii, într-o localitate din Galaţi. Un nou-născut a fost aproape de a-şi pierde viaţa după ce ar fi fost aruncat în haznaua din fundul curţii de propria mamă. Familia este una cu probleme. Tatăl copilului s-a făcut nevăzut când a dat ochii cu echipa Digi24.

Reporter: Sunteţi tatăl?

- Daaaa.

Reporter: Ce s-a întâmplat?

- Ce s-a întâmplat ştie poliţia.

Reporter: Aruncat copilul? Intenţionat a aruncat copilul în hazana?

Când a început travaliul, femeia de 33 de ani a mers la toaleta din fundul curţii, iar din acel moment totul este un mister. Ţipetele bebeluşului au alarmat rudele, care au anunţat poliţia.

Vecină: O zis că se aude un copil acolo, s-o dus şi o sunat salvarea, pompierii. Eu nu ştiu ce o făcut ea, aci o săpat, o venit tractorul ăla mare, l-o scos de acolo.

Din fericire, autorităţile au reuşit să salveze bebeluşul care acum se află în grija medicilor.

„Echipajul de salvatori a ajuns la faţa locului, a constatat că era o placă de beton deasupra haznalei, au început să sape în lateral, au apelat şi la un excavator de la primărie. Au săpat aproximativ un metru, au introdus o scară metalică şi au scos bebeluşul viu şi l-a predat la ambulanţă”, a povestit lt. col. Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

„Este intubat pe ventilaţia mecanică, susţinut funcţii vitale, este în terapie intensivă. Era în stop respirator când l-au scos de acolo, este un nou născut la termen, de 4 kilograme, prognosticul este rezervat”, a declarat Silvia Dinescu, medic Secţia Renimare Spitalul de Copii Galaţi.

Vecină: Era însărcinată dar nu comunica prea mult cu vecinii.

Reporter: Credeţi că a vrut să scape de el.

Vecină: Nu cred, că deja mai are 9 copii. Da, sunt daţi în plasament, dar dacă vooia să scape de el, scăpa şi de ceilalţi.

Vecină: Nu l-o aruncat, s-a dus la WC şi l-o scăpat acolo.

Reporter: Dar cine v-a zis că l-a scăpat?

Vecină: Nu ştiu asta.

Poliţiştii o anchetează acum pe mama de 33 de ani.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală a nou-născutului săvârşită de către mamă”, a declarat comisar Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Femeia mai are 9 copii, toți aflați în grija statului. Un al zecelea prunc i-a murit într-un incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri