Un bărbat mort de 2 ani a primit o amendă. Cum explică CNAIR

Data actualizării: Data publicării:
amenda dupa moarte

Un bărbat mort de 2 ani a fost amendat pentru că ar fi circulat, luna trecută, fără rovinietă. S-a întâmplat în orașul Huși. Sancțiunea a ajuns la mama bărbatului, o pensionară de 86 de ani, care a vândut demult mașina fiului și nu-și explică cum a fost posibil să primească o astfel de somație. Acum, femeia se plânge că autorităţile o plimbă pe drumuri pentru a lămuri situaţia.

„Pe data de, feciorul meu, care e mort de 2 ani, a circulat la Râşeşti, fără rovinietă”, spune Tinca Bucătariu, mama bărbatului.

Am luat amenda şi m-am dus şi eu la poliţie, poliţaiul m-a trimis la judecătorie. E normal, băiatul mort de 2 ani şi să vină amenda pe numele lui şi cu maşina vândută”, adaugă Tinca Bucătariu.

De unde să am bani dacă de multe ori nu-mi ajunge de la lună până la lună pentru pâine, pentru mâncare”, a mărturisit femeia.

Reprezentanții CNAIR care au trimis pe numele bărbatului decedat din Huși amenda de 250 de lei spun că în momentul în care a fost vândută mașina, nu a fost anunțat și la poliție transferul de proprietar. Bărbatul decedat figura în baza de date a autorităților ca și proprietar, în continuare.

Femeia spune că a adus acte doveditoare pentru a clarifica situația, dar i s-a transmis că nu va scăpa de plata amenzii decât dacă apelează la instanță.

Acum patru ani, femeia a mai primit acasă o amendă pentru ca ar fi circulat ea însăși cu o viteza mai mare decat cea legală. Femeia a explicat atunci că nu s-a urcat niciodată la volan pentru că nu are permis. S-au facut verificări, iar problema a fost remediată atunci fără procese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri