Nu i-a plăcut cum a fost tratată când a avut nevoie de salvare, așa că a muncit ca să devină paramedic

Data publicării:
andreea mihut voluntar isu oradea

Lumea poate fi schimbată prin gesturi mici, individuale. Asta crede cu tărie o adolescentă din Oradea, care, atunci când nu merge la şcoală, este paramedic voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A decis să urmeze acest drum după ce a fost, la rândul ei, pacientă care avea nevoie de ajutor.

Andreea Mihuț are doar 17 ani, dar ştie deja cum poate salva vieţi. După 240 de ore de pregătire, a devenit paramedic și participă la misiuni de salvare cu echipajele SMURD.

„Am ales să fiu voluntar în cadrul ISU Crișana întrucât eu la rândul meu am fost pacient, nu mi-a plăcut cum am fost tratată și am vrut să fac o schimbare, am vrut să fiu pusă în poziția lor și să văd cum aș reacționa”, spune Andreea Mihuț, voluntară SMURD.

Își dorește ca, după ce termină liceul și facultatea, să lucreze în medicina de urgență. Crede că i se va potrivi ca o mănuşă.

„Mi-am dat seama că acesta este lucrul pe care vreau să îl fac în momentul când tatăl meu a avut un accident, în acel moment nu m-am panicat și am rămas calmă, am încercat să îl ajut și cred că acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac”, povestește Andreea Mihuț.

„În primul rând este nevoie de o mare implicare, de spirit civic și, nu în ultimul rând, de un altruism social”, afirmă cpt. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Deşi e mai mereu pe drumuri, în misiuni de salvare, tânăra reușește să fie și o elevă conștiincioasă.

Chiar o admir foarte mult pentru ceea ce face și cum se împarte între ore și a făcut ceva cursuri pentru asta, a devenit paramedic și o felicit”, spune Larisa Bot, colegă a Andreei.

Cred că aceste activități îi stimulează și la învățat, ei se simt mai împliniți dacă, pe lângă faptul că învață, participă și la alte activități de care ei se simt atrași”, spune Gheorghe Tîrla, directorul liceului Aurel Lazăr din Oradea.

Andreea Mihuț este unul din cei cinci voluntari din județul Bihor care au absolvit cursul de prim-ajutor în cadrul centrului de instruire al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri