Număr mare de incendii în România. 1.000 de oameni au murit în ultimii 6 ani

Data publicării:
incendii romania

Zeci de oameni rămân fără case iarna aceasta. Şi asta din cauza incendiilor care izbucnesc de la instalaţii improvizate de încălzire. De la începutul sezonului rece, 20 de români şi-au piedut viaţa în flăcări. Numai în acest weekend, în Bucureşti, au avut loc trei incendii puternice.

Primul incendiu izbucnit în Capitală în ultimele 24 de ore a fost în sectorul 5, în cartierul Ferentari. Două case şi mai multe anexe au ars pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Pompierii au acţionat cu 5 autospeciale de stingere. La faţa locului s-au deplasat şi două ambulanţe. Nicio persoană nu a fost rănită.

O altă casă a fost cuprinsă de flăcări în sectorul 3 al Capitalei. Vâlvătaia s-a extins pe 100 de metri pătraţi şi cele două persoane din interior au fost ieşit speriate şi au cerut ajutor. Pompierii au intervenit şi aici cu cinci autospeciale de stingere.

La nivel național, în ultimele 3 săptămțni s-au înregistrat 23 de incendii în locuințe și gospodării, în urma cărora 19 persoane au decedat iar alte 26 au fost rănite.

Statistica este una sumbră. În ultimii 6 ani, peste 1.000 de persoane au murit din cauza incendiilor, iar jumătate dintre victime sunt copiii şi bătrâni. Multe dintre incendii izbucnesc în mare parte din cauza mijloacelor de încălzire improvizate sau nesupravegheate, spun pompierii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri