O ambulanță în misiune a luat foc în mers

Data publicării:
ambulanta

Pericolul se plimbă cu ambulanţa. O pacientă cu probleme cardiace din Vaslui şi echipajul medical care o însoţea la spital au fost la un pas de moarte, după ce salvarea în care se aflau a luat foc în mers. Din fericire, şoferul a văzut la timp fumul care ieşea de sub capotă şi a scos bolnava la timp. Ambulanţa, care avea 800.000 de kilometri la bord, s-a făcut scrum.

Ambulanţa a luat foc în misiune. Salvarea plecase din comuna Vultureşti, cu o pacientă de 68 de ani, care acuza dureri puternice în piept. La jumătatea drumului către Spitalul Judeţean Vaslui, şoferul a văzut fumul gros care ieşea de sub capotă şi a oprit imediat autospeciala.

„Având bolnava în maşină, vă daţi seama că ne-am speriat. Am încercat să sting cu extinctorul. Începea să iasă flacăra cât mai puternică, am fugit de lângă maşină că a început să bubuie. Mă gândeam că începe, având patru tuburi de oxigen în maşină”, povestește Neculai Cojocaru, şofer ambulanţă.

Pacienta e convinsă că prezenţa de spirit a ambulanţierului i-a salvat viaţa.

„Mari erau flăcările! Cred că de zece metri erau flăcările în sus”, spune Elena Popa.

După ce a reuşit să salveze pacienta din ambulanţă, şoferul a sunat la 112. Pompierii au ajuns rapid la faţa locului, însă au găsit ambulanţa distrusă aproape în totalitate.

„Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un ventilator”, declară Petru Iftene, purtător de cuvânt ISU Vaslui.

Mai grav este că aceste situaţii pot apărea oricând, spun angajaţii din sănătate.

Viaţa a fost pusă în pericol. Problema este că ambulanţele sunt vechi. În 2016 am rulat 28 de ambulanţe. Asta nu înseamnă că am avut permanent 28 de ambulanţe funcţionale. Practic, mai mult de jumătate stau în service”, spune dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Ambulanţa care a ars avea aproape 800.000 de kilometri. În mod normal, ar fi trebuit casată la jumătate din kilometrajul pe care îl are acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri