O comună din Constanța, izolată complet de 60 de ore

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20170108-WA0068

De aproape 60 de ore, localitatea constănţeană Albeşti, din apropiere de Mangalia, este izolată. Un telespectator Digi24 ne-a semnalat situaţia. De vineri, localitatea nu mai are nici curent electric şi omul spune că nu a mai putut lua legătura cu părinţii săi. Un utilaj de deszăpezire a încercat să deblocheze drumul aseară, dar s-a defectat după doar 200 de metri.

Ultima oară când am luat contact cu cei din zona respectivă a fost joi seară. De joi seară nu mai avem niciun fel de informaţii. Şi asta din cauza faptului că liniile de curent sunt căzute. Fiind căzute, nu au semnal pe GSM. Telefonia fixă este căzută. O să încerc să o iau pe jos înspre Albeşti, pe o distanţă de 11 kilometri”, a spus Adrian Erceanu, telespectator Digi24.

Primarul comunei a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că „situația e cam aceeași”.

„De 60 de ore nu avem curent și acum suntem pe DJ 391 cu trei utilaje, ca să facem deszăpezirea să ajungem în comună, să intre salvarea, pentru că avem două cazuri de bolnavi care trebuie luați urgent. Sperăm să fie deszăpezit, ca să ajungă echipele Enel la o defecţiune în câmp si să reparăm. Satul Albeşti e cel mai afectat, centrul de comună, pentru că nu are energie electrică, semnal la telefon, apă, acces la drumul judeţean”, a spus Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti.

El a estimat că în jurul orei 14:00 vor ajunge cu utilajele de deszăpezire la Albești, dinspre Mangalia, fiind la jumătatea distanței.

IMG-20170108-WA0075
IMG-20170108-WA0075

În ceea ce-i privește pe cei doi oameni bolnavi, este vorba despre o persoană cu probleme cardiace și o alta cu atac de panică.

La auzul acestor vești, Adrian Erceanu a decis să amâne călătoria de 11 kilometri pe jos, prin viscol. „În acest moment mă întorc, îmi iau mașina și aștept să se deszăpezească drumul spre Albeşti”, a spus el.

În plus, primarul comeunei Albești a spus că femeile gravide au fost dus din timp la spitalele din Constanța.

„Problemele pe drumurile județene sunt de ani de zile, pentru că zona e foarte expusă la viscol și intervenim cu mijloacele proprii”, a adăugat Gheorghe Moldovan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri