O familie de americani, români pentru un an

Data publicării:
americani

Trăiesc visul american, în Transilvania. O familie din Statele Unite a ales să locuiască pentru un an, în Alma Vii. Oamenii stau într-o casă tradiţională săsească, fac cursuri de limba engleză cu ceilalti copiii din sat şi îi ajută pe localnici să îşi promoveze zona. De ce au ales România, aflați mai multe duminică, de la ora 17:30, la Bonton.

Locuiesc în Statele Unite ale Americii, dar şi-au dorit un an pe care să îl petreacă împreună, departe de casă. Au ales România şi stau în Alma Vii, un vechi sat de saşi din Transilvania. Nu au venit să se bucure doar de vacanţă: participă la activităţi de voluntariat pentru copii şi localnici.

Maddy Reid: Cei mici sunt atât de prietenoşi. Este o fetiţă care vine mereu şi face poc-poc-poc şi ne fugărim, îmi place să lucrez cu ei!

Caroline Fernolend, preşedinta Fundaţiei Mihai Eminescu: Cred că americanii noştri au vrut să le arate copiilor cumva rădăcinile. La noi, la ţară, în România încă mai gasesc rădăcinile adevărate ale unei gospodării, ale unei familii. Şi noi învăţăm de la ei alte lucruri pe care noi nu le ştim.

Voluntarii din America văd România ca cea mai frumoasă ţară din Europa. Şi, în timp ce mulţi români au planuri de plecare, ei o promovează...

Cory Reid: Huffington Post, care este un ziar de ştiri din America a făcut un studiu recent, de când suntem noi aici şi întrebarea a fost: „Este România cea mai frumoasă ţară din toată Europa?” Eu cred că da. Dacă vii în Alma Vii şi vezi toate dealurile, câmpurile, copacii şi apoi satele săseşti cu aceste cetăţi pe dealuri, ne inspiră şi vrem să fim aici.

Cum este viaţa americanilor în satul din Transilvania, aflaţi duminică, de la 17:30, la Bonton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri