O femeie a pierdut o geantă cu 16.000 de euro. Cum a reușit să o recupereze

Data publicării:
geanta cu bani

A găsit o geantă cu peste 16.000 de euro şi, fără să ezite, a sunat la Poliţie. E vorba de o chelneriţă care lucrează, pentru un salariu de câteva sute de lei, într-un restaurant de pe Dealul Negru din judeţul Argeş. Ea a apelat la 112 imediat ce a găsit banii uitaţi de o clientă în local. Proprietara genţii nici nu mai spera să-şi recupereze vreodată paguba când poliţiştii au anunţat-o că geanta cu banii din care voia să-şi cumpere o casă a fost predată de un bun samaritean.

Vasilica Buşcă lucrează de 17 ani în restaurantul de pe Dealul Negru. În urmă cu două zile, o clientă care a mâncat acolo şi-a uitat o geantă în local. Ospătăriţa a deschis-o şi a rămas fără grai când a văzut ce era înăuntru.

„Nu am văzut bani în viaţa mea atât de mulţi”, spune Vasilica Buşcă.

„Pentru noi e foarte simplu. Dacă aşa am fost învăţaţi. Oameni simpli cu munca, nu ne bucurăm de un venit aşa din senin”, spune Marin Buşcă, soţul ospătăriţei.

Femeia care şi-a uitat geanta este de loc din Târgovişte şi munceşte în Italia. Venise în ţară să-şi înmormânteze tatăl.

„Gestul a fost apreciat şi este unul demn de urmat de către mulţi cetăţeni. Ne bucurăm de ocazia de a promva o asemenea faptă”, spune Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeş.

Nu este pentru prima oară când angajatele localului fac un astfel de gest.

„Rar aşa ceva. În România. Un gest foarte frumos. Să sperăm ca toată lumea să fie la fel”, spune un client.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri