O nouă înregistrare din Spitalul Sfântul Pantelimon cu șefa suspendată a secției de Terapie Intensivă 

Data publicării:
mana pacient spital perfuzie - GettyImages - 7 oct 15-1

Toată lumea aspiră pe sondă, cu sonda traheală, cu sondă de aspiraţie, după care aspiră în gură, după care o aruncă. Mă, frate, în felul ăsta, evident că nu o să avem never (n.r. niciodată) cât ne trebuie. Nici în afară nu se face atâta risipă: dacă aspiri de 10 ori, să arunci zece sonde. Orice mi-aţi spune... Da? Există. Eu nu le văd chestiile astea la pat. Nu văd nicăieri unde să scrie sondă IOT (n.r. sondă de intubaţie oro-traheală) şi gură”, ar fi spus șefa suspendată a secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Reporterii Digi24 au încercat zadarnic să ia legătura cu Laura Constantinescu.  

Anterior, Asociația pentru Protecția Pacienților a semnalat o serie de nereguli la Spitalul Sfântul Pantelimon: pacienți spălați cu același burete, în același lighean, sonde traheale de unică folosință utilizate de mai multe ori și depozitarea necorespunzătoare a dejecțiilor. 

Conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon a negat aceste acuzații. 

Este cel de-al doilea scandal în care este implicat Spitalul Sfântul Pantelimon în doar câteva săptămâni. Anterior, un medic de la secţia de Terapie Intensivă şi-a înregistrat şefa în timp ce îi spunea că tratamentul din Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă este împărţit diferenţiat pacienţilor care „merită”. Medicul-şef de la Terapie Intensiva şi asistenta-şefă de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost suspendaţi din funcţie.

De asemenea, au apărut informații că şefa de la ATI, Laura Constantinescu, a primit bani de la o mare companie farmaceutică.

Foşti subalterni ai săi au dezvăluit că aceasta ţine medicamentele încuiate în dulap, în timp ce pacienţii sunt trimişi să le cumpere de la farmacie. Acest lucru s-ar fi întâmplat inclusiv în perioada în care în spital au fost internaţi răniţi din tragedia Colectiv. Trei din cei şapte tineri care au ajuns la Spitalul Pantelimon, după incendiul din Colectiv, au murit.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă la acest spital și după o vizită a Corpului de control al Ministerului dulapul cu mediacamente a fost deschis

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri