Oameni atacați de câini la Iași. Ce riscă stăpâna animalelor și care va fi soarta câinilor agresivi

Data actualizării: Data publicării:
caini de lupta iasi

Trei oameni au fost atacaţi de câini, la Iaşi. Şi nu este vorba despre animale fără stăpân, înfometate, ci despre unele antrenate pentru lupte. Cei doi câini au scăpat dintr-o curte şi s-au năpustit asupra unei tinere de 21 de ani. Au rănit-o pe aceasta şi pe cei doi oameni săriţi în ajutorul ei. Victimele au ajuns la spital, în timp ce stăpâna câinilor a fost audiată de poliţişti. Vecinii spun că nu este pentru prima dată când animalele crescute de aceasta atacă.

Ţipetele de spaimă şi durere au răsunat pe o stradă din apropiere de centrul Iaşiului. Prima atacată a fost o fată de 21 de ani.

Trecătorii i-au sărit tinerei în ajutor, iar doi dintre ei au fost şi ei sfâşiaţi de câinii de luptă.

„Soţul a fost muşcat de jos, de zona intimă, moşul de mână şi copilul nu ştiu, de picioare”, spune Monica Achiţei, soţia unei victime.

Medicii s-au speriat când au văzut ce pacienţi vin la camera de urgenţă.

Un bărbat tânăr cu plăgi muşcate la nivelul membrelor superioare şi organelor genitale cu o sângerare extrem de importantă. Tânăra avea plăgi muşcate la nivelul membrelor inferioare şi la nivelul antebraţului. A mers în sala de operaţie”, spune Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

După ce răniţii au fost duşi la spital, au ajuns în zonă şi jandarmii, care au chemat hingherii să ia câinii agresivi. Stăpâna lor a încercat să îi apere tot timpul.

În vreme ce iubitul stăpânei câinilor agresivi încerca să le găsească scuze, poliţiştii spun că proprietarii ar fi trebuit să aibă grijă de animalele periculoase.

Vă daţi seama că este vina căţeilor azi, dar ei reacţionează că şi ei au fost agresaţi la rândul lor”, spune prietenul proprietarei.

În luna decembrie a anului trecut, poliţiştii au aplicat persoanei o sancţiune în valoare de 1.500 de lei pentru lăsarea nesupravegheată a câinilor periculoşi”, afirmă Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Stăpâna câinilor a fost audiată şi în funcţie de cât de grave sunt rănile victimelor poate fi pusă sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă. Căţeii agresivi au fost duşi la adăpostul de animale al primăriei după acest incident şi ar putea fi eutanasiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri