Oamenii care au ieșit să curețe zăpada înaintea autorităților

Data publicării:
voluntari zapada

În judeţul Constanţa, oamenii nu au aşteptat să vină utilajele de deszăpezire. În localităţile apropiate de oraş, oamenii au ieşit în stradă cu lopeţile să cureţe şoselele.

Zeci de oameni din localitatea Ovidiu au ieşit încă de la primele ore ale dimineţii, înarmaţi cu lopeţi, şi curăţă șoseaua națională, toate drumurile din oraş și căile de acces.

Mai mulţi angajaţi ai primăriei Ovidiu au făcut pachete cu alimente şi au început să le distribuie persoanelor cu handicap, celor mobilizate la pat şi localnicilor care au rămas blocați în case.

În jur de 50-60 de pachete, în special la persoane cu handicap care nu se pot deplasa. Pachetele conțin alimente de bază, gen pateuri și neperisabile”, spune Laurenţiu Libu, reprezentant al Primăriei Ovidiu.

La câţiva kilometri de localitatea Ovidiu drumurile sunt în continuare blocate.

„Se circulă greu, cu utilaj în faţă. Din jumate în jumate de oră facem drum spre Poiana cu utilajul în faţă şi maşinile în spate”, spune George Scupra, primarul localităţii Ovidiu.

Doi kilometri mai departe, vechiul drum dintre Bucureşti şi mare a fost deschis. Se circulă însă cu mare dificultate, iar vizibilitatea este extrem de scăzută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri