Oana Pellea, despre redefinirea familiei: Ne-a aruncat cu 50 de ani în spate

Data publicării:
oana pellea

Oana Pellea este de părere că inițiativa de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei a aruncat România cu 50 de ani în urmă. Actrița a explicat că din punctul ei de vedere familia tradițională nu este amenințată de iubirea dintre două persoane de același sex ci de faptul că „se moare cu zile în spitale”, de lipsa de educație, sărăcia și lipsa de cultură. De asemenea, Oana Pellea a subliniat că ea va vota la referendum împotriva acestui proiect și că susține căsătoriile între persoanele gay. 

„Mi se pare că ne-a aruncat cu 50 de ani în spate. Există o diferență între credință și dogmă. Există regulile credinței care sunt scrise de oameni, nu? Aici avem probleme. Pentru că și oamenii care au scris aceste reguli aveau niște interese. Oamenii sunt oameni. Credința într-o energie care poate să fie numită oricum: Dumnezeu, Mahommed, Iisus, Buddha. Este vorba de o energie, nu prea are legătură cu asta”, a spus Oana Pellea la emisiunea „În fața ta”.

Actrița a precizat că susține căsătoriile între persoanele de același sex și adopția copiilor de către cuplurile gay.  

„Pentru că așa cum zice Macron e vorba despre iubire acum. Și cu ce deranjează? Asta e întrebarea. Familia tradițională cu ce este deranjată că oameni de același sex se iubesc? Cunosc un caz, nu în România, de două doamne care au adoptat copii. Vreau să vă spun că întâmplător sunt foarte fericiți. Nu există problema asta cui îi spun eu mamă? Că am văzut un domn care a zis asta. Și am văzut foarte mulți copii nefericiți în familii tradiționale. Nu poți să faci o regulă pentru toată lumea. Da. Eu i-aș lăsa (n.red să se căsătorească), pentru că e iubirea lor”, a spus artista.

Întrebată cum i-ar explica acest lucru duhovnicului ei, în condițiile în care Biserica nu susține relațiile între persoanele de același sex, Oana Pellea a răspuns că nu consideră că face o greșeală. 

„Nu i-aș explica duhovnicului, pentru că sunt convinsă că m-ar ierta și în această poate greșeală. Mai întâi trebuie să mă ierte Dumnezeu dacă greșesc. Eu nu cred că greșesc pentru că respect iubirea”, a spus artista. 

Oana Pellea a atras atenția că sunt alte probleme care amenință familia tradițională și că această chestiune este una artificială. 

„Amenință faptul că se moare cu zile în spitale, lipsa de educație, lipsa de cultură, sărăcia, lipsa de educație democratică. Despre ce vorbim? Asta era problema României acum? E o problemă total artificială. Dacă se va face referendum eu mă duc să votez. Normal nu ar trebui să se facă referendum pentru că nu asta arde. Dar țara arde și baba se piaptănă”, a conchis actrița. 

Deputaţii au votat, săptămâna trecută, proiectul de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei. Potrivit acestuia, familia este definită drept „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Doar 22 de deputați s-au opus. Simbolic sau nu, votul din Parlament a fost dat chiar de Ziua Europei şi împlinirea a 140 de ani de la proclamarea Independenţei României.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri