Ordonanţă de urgenţă pentru apa caldă din Bucureşti

Data publicării:
gigacalorie caldura calorifer scumpiri sursa foto digi24

În războiul datoriilor dintre RADET şi ELCEN a intervenit şi Guvernul, care a emis o urdonanţă de urgenţă, prin care permite Primăriei Capitalei să achite direct către Romgaz banii pe care, în mod normal, i-ar fi virat în contul RADET, pentru subvenţia la căldură.

Municipalitatea va achita, în avans, 193 de milioane de lei, echivalentul consumului până la finalul anului. Banii ar trebui să stingă o parte din datoria de 319 milioane de lei pe care Electrocentrale Bucureşti o are de achitat la firma de gaze. Ministrul Energiei dă asigurări bucureştenii nu vor rămâne fără căldură la iarnă.

Victor Grigorescu, ministrul Energiei: „Vorbim de achitarea în avans a cantităţilor de gaze care sunt necesare pentru această iarnă. Mecanismul pe care l-am pus la punct permite alocarea resurselor acolo unde sunt necesare, deci direct către consumul pe care populaţia îl va avea în acest sezon rece. Vorbim desigur, cel puţin în momentul de faţă de subvenţia care este aferentă anului în curs. Pentru perioada următoare probabil că este nevoie de bugetul nou pentru anul următor. Mecanismul nu este pentru o perioadă anume. Vizează trecerea întregului sezon rece.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri