Paragină. Buruieni pe scena unde se ținea cândva Festivalul de la Mamaia

Data publicării:
teatrul de vara

Complexul s-a transformat într-un adevărat depozit de gunoi. Peste tot sunt saci plini cu deșeuri, cartoane, pet-uri, dar și scaune rupte de la terasele care au fost închise.

O realitate foarte dezastruoasă. În fiecare zi trec pe aici la plajă și chiar este o zonă foarte urâtă”, spune un turist.

Mai bine de trei decenii, „Perla” a fost un punct de referinţă în Mamaia. Localnicii își aduc acum aminte cu nostalgie de furnicarul de oameni şi de agitaţia din zilele de vară.

„Erau parfumerii. Erau de toate. Cofetărie, era și complexul alimentar dincolo”, spune unul dintre el.

„S-a filmat BD la munte și la mare. Vorbesc de anii de glorie. Aici erau niște terase frumoase”, își amintește un altul.

În anii 90 mai mulți oameni de afaceri au cumpărat spaţiile comerciale, dar le-au lăsat în paragină.

Au fost notificați să își igienizeze proprietățile pentru că altfel vor intra în procesul de majorare a taxelor și impozitelor cu până la 500%”, spune Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Şi Teatrul de Vară, unde până acum patru ani se ţinea Festivalul Mamaia, se dărâmă. De-a lungul timpului, pe această scenă au urcat sute de artiști în cadrul festivalului de la Mamaia. Acum locul este de nerecunoscut. Pereții sunt plini de grafitti, iar în mijlocul scenei au apărut și primele buruieni.

Edilii caută încă bani pentru reabilitarea teatrului.

Sunt necesare fonduri semnificative pentru reabilitarea sa. Se încearcă identificarea celor mai bune soluţii, atât în cadrul CJ Constanța, cât şi la nivelul Primăriei Municipiului Constanţa.

Primarul din Constanţa vrea să accseze fonduri europene pentru a reda strălucirea Teatruluiu de Vară din Mamaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri