Parc de un milion de lei, construit la țară, în paragină de patru ani

Data actualizării: Data publicării:
parc pecineaga

Un parc de peste un milion de lei, construit într-o comună din județul Constanța, este în paragină de patru ani. A fost năpădit de buruieni încă de la inaugurare. Autorităţile locale susţin că vor reabilita parcul, dar localnicii îl văd drept o investiţie inutilă, pentru că, spun ei, nu trece nimeni pe acolo.

Un peisaj dezolant îi întâmpină zi de zi pe localnicii care trec prin centrul comunei Pecineaga din județul Constanța. De patru ani, parcul, care trebuia să fie plămânul verde al localităţii, s-a transformat într-un maidan, vecin cu Primăria şi cu biserica. Inaugurat cu fast în 2012, parcul are acum potecile acoperite cu muşchi şi buruieni, iar la tot pasul este plin de gunoaie.

Leagănele şi balansoarele de fier au dispărut la scurt timp după inaugurarea parcului.

Sunt trei mii de oameni în comună şi mulţi dintre ei spun că au trecut pe lângă parcul care a costat peste un milion de lei, dar nu s-au plimbat niciodata pe aleile sale. Sunt localnici care cred că lucrările nici n-au fost terminate.

„E în construcţie din 2011, 2012 şi se apropie 2017 şi nu e nimic... ceva lemn şi... atât!”, spune un localnic.

„Se usucă, orice pe care îl pune acolo se usucă”, adaugă un altul.

În 2012, aici au fost plantate sute de flori şi zeci de pomi. Doar că astăzi, în parcul de 15.000 de metri pătraţi, au mai rămas doar doi puieţi aflaţi în stare deplorabilă.

Parcul a fost construit cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu, într-un loc viran.

Cei de la ţară au aceleaşi drepturi ca cei de la oraş. De ce să nu fie calitatea mediului îmbunănăţită? Fosta administraţie locală nu a făcut nimic timp de patru ani. În 2017 vom igieniza parcul, vor pune pavele şi un sistem de irigaţii, cu bani de la bugetul local”, promite primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, într-un răspuns pentru Digi24.

El este însă contrazis atât de consilierii locali, cât şi de locuitori.

E greu de întreţinut! Nu am ştiut la momentul respectiv că povara o să cadă pe noi. La câte probleme sunt în localitatea asta, chiar parc ne trebuia...”, spune Marcel Goreci, fost viceprimar, în prezent consilier local.

„Au făcut o investiţie nasoală. Adică cu banii aştia puteau să facă altceva. Adică puteau să facă un părculeţ mai mic. Au băgat şi o grămadă de bani, mai degrabă făceau şoseaua”, spune un localnic.

Nici finanţatorul, Administraţia Fondului de Mediu, şi nici constructorul nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere legat de investiţia lăsată de izbelişte din comuna Pecineaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri