Patriarhia nu se opune ridicării unei moschei în Capitală

Data publicării:
Islamic Revival In The Former Soviet Republics 15 Years After USSR Breakup
ALMATY, KAZAKHSTAN - AUGUST 11: (ISRAEL OUT) Islamic worshippers listen to the Imam preach from the Minbar during Friday Muslim prayers in the Great Mosque on August 11, 2006 in Almaty in the central Asian republic of Kazakhstan. Fifteen years after the breakup of the former USSR, the millions of Muslims living between the Caspian Sea and China, who for decades found themselves repressed under Communism, are experiencing a religious revival as neighboring regional powers Iran and Saudi Arabia strive to exert their influence on the vast region. Following the August 1991 abortive coup attempt in Moscow and the subsequent dissolution of the Soviet Union, Kazakhstan declared independence on December 16, 1991. (Photo by Uriel Sinai/Getty Images)

Patriarhia Română nu se opune ridicarii unei moschei la Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu. Învitat la emisiunea „În faţa ta", el spus că motivul pentru care biserica nu se opune este pentru că ar fi vorba de un lăcaş de cult recunoscut de stat și că a primit asigurări că nu este vorba de un centru de pregătire al unor lideri islamici.

Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradicţie de termeni. Problema ridicarii moscheii nu are legătură cu biserica, ci cu guvernul care dă aprobările. Am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, și că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri