Pe ce va cheltui Primăria Capitalei 1,24 miliarde de euro

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea pmb

Consiliul general al Capitalei votează astăzi bugetul pentru acest an. Este vorba despre împărţirea şi gestionarea a 1,24 miliarde de euro.

Cei mai mulţi bani, 231 de milioane de euro, merg către investiţiile în infrastructură. Printre priorităţile din acest domeniu se află modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei.

Extinderea reţelelor de utilităţi va costa primăria 214 milioane de euro. Alte 113 milioane de euro merg către programele sociale. Din aceşti bani vor fi plătite şi ajutoarele pentru întemeierea familiei şi pentru naştere, introduse anul trecut.

În acelaşi timp, proiectul prevede, la capitolul Sănătate, 100 de milioane de euro - de două ori mai mulţi bani faţă de anul trecut. În buget sunt prevăzuţi bani şi pentru subvenţiile pentru RATB şi pentru RADET, în total 189 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte sprijinirea lăcaşurilor de cult, vor merge 45,5 milioane de lei către biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrala Mântuirii Neamului, care a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la PMB şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5 (peste un milion de euro).

De asemenea, aproape 700.000 de lei va oferi municipalitatea Patriarhiei Române pentru amenajarea parcului Palatului Patriarhiei.

Surse: digi24.ro, news.ro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri