Pe plajele Corbu și Vadu, acces doar cu tichete. Amenzi pentru cei care campează sau pătrund cu mașina în rezervație

Data publicării:
plaja

Peste câteva zile, maşinile parcate la voia întâmplării şi corturile ridicate pe plajele din Corbu şi Vadu vor deveni istorie. Inspectorii Rezervaţiei Biosfera „Delta Dunării” vor face controale pe cele două plaje pentru a se asigura că turiştii se comportă civilizat.

Încercăm să evităm orice abuz, încălcări de... distrugeri de vegetaţie”, spune Grigore Baboianu, guvernator ARBDD.

Inspectorii vor să vadă dacă oamenii intră cu maşinile sau cu rulotele pe nisip, dacă vor campa pe plaje şi dacă vor arunca gunoaiele aiurea.

Pe această zonă o să mă pregătesc eu ca autoritate locală, în sensul plantării pe toată lungimea plajei a unor europubele de aşa manieră încât turistul să nu poată invoca faptul că nu are unde să-şi arunce gunoaiele”, spune Marian Gălbinaşu, primarul comunei Corbu.

„Nu poţi să intri cu maşina pe cearșaful omului. Aşa suntem noi românii. Ne-am obişnuit să coborâm din maşină cu piciorul în Marea Neagră”, spune un agent economic.

Este bine să nu meargă lumea pe plajă cu maşinile, să nu meargă cu câinii”, spune o localnică.

Pe lângă asta, inspectorii vor să mai vadă dacă turiştii îşi cumpără tichete înainte de a intra în rezervaţie. Biletele costă între cinci lei pentru o singură zi şi 30 de lei pentru un an.

Se pot procura şi online de pe site-ul administraţiei şi la sediul administraţiei”, spune Grigore Baboianu, guvernator ARBDD.

Amenzile sunt de 100 de lei dacă turiştii nu au permis de intrare în rezervaţie. Dacă intră cu maşina pe nisip sunt sancţionaţi cu 700 de lei, iar dacă îşi vor pune cortul pe plajă, plătesc 200 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri