Pedofil în libertate. Cum a fost posibilă oribila întâmplare din bloc

Data actualizării: Data publicării:
pedofilul cu fata in brate

Pedofilul care a agresat vineri doi copii în Bucureşti este de negăsit. Poliţiştii îl caută de când au văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în liftul blocului unde s-a întâmplat totul. Bărbatul apare în imagini sărutând şi îmbrăţişând doi copii, o fetiţă de cinci ani şi un baieţel de 9 ani. Agresiunea sexuală a avut loc vineri dimineaţă, într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Oribila întâmplare căreia i-au căzut victime cei doi fraţi a avut loc într-un bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că tatăl copiilor era la serviciu, iar mama internată în spital, băiatul şi fetiţa au fost lăsaţi în grija unei prietene de familie. La un moment dat, cei mici au mers acasă, foarte aproape, să ia o pungă cu cereale. La întoarcere, au fost acostaţi de individul necunoscut.

„Au venit în blocul ăsta şi cineva era in urma lor. Au crezut că e un vecin și au lăsat ușa, să intre. Au intrat toți, aici. Erau două persoane aici. Au chemat liftul și au urcat în acest lift. Când au intrat în acel lift, i-a dus la etajul 8. Băiatul meu i-a zis că vrea la etrajul 4 și el a apăsat la etajul 8. A zis: Mai vedem pe urmă. Au intrat la etajul 8, au stat acolo circa 10 minute, după aceea au coborât, i-a lăsat la etajul 4 și el a coborât. M-a sunat prietena, să-mi spună dacă știu ceva, cumva, le-am dat drumul la copii, ce s-a întâmplat?  Și i-am zis: băi, copiii au plecat de vreun sfert de oră - 20 de minute. (...) A venit poliţia repede. (...) A întrebat-o și atunci a început să detalieze: că a pupat-o pe burtă, că i-a băgat mâna în pantaloni, că a pupat-o pe buze. Fata nu prea și-a dat seama ce s-a întâmplat - și mulțumesc lui Dumnezeu - , dar băiatul și-a dat seama. E un pic speriat”, a detaliat tatăl copiilor.

„Au plecat de la tată ca să vină la mine. El a spus că nu mai sunt și m-am gândit că sunt în parc. Când a intrat în casă, l-am certat pe băiatul cel mare: de ce a rămas în parc fără să anunțe? Și certându-l, ca să nu-l mai cert, mi-a zis ce s-a întâmplat, că s-a întâlnit cu un om”, a povestit prietena de familie, și ea mamă. „Băiatul cel mare a ținut ușa, să intre și domnu'. Şi mai era cineva la lift şi probabil persoanele alea au crezut că copiii sunt împreună cu acel bărbat”, a continuat ea.

Individul nu a avut probleme să intre în scara blocului. Blocul în care s-a produs teribilul incident nu are interfon, aşa că bărbatului i-a fost foarte uşor să intre în spatele copiilor şi, mai apoi, să-i urmărească până la lift.

Tatăl copiilor e încă şocat de cele întâmplate.

„Și acum tremur. De dimineață tremur întruna. Nevasta a fost și mai șocată”, a mărturisit el.

Citiți și: Pedofil căutat de poliție. Apelul disperat al unui părinte

Acelaşi sentiment îl trăiesc şi vecinii blocului în care s-a produs incidentul.

„Se vede fața lui. Aoleu, a pupat-o pe gură! Aoleu! Vai de capul meu!” - sunt reacțiile vecinilor care au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere.
Reporter: Vă temeţi?
- Sincer, cum să nu, spune o vecină. Sunt oameni ciudați. Credeţi-mă că mă tem și pentru mine, mărturisește ea.

Specialiştii criminologi, psihologii şi medicii psihiatri sunt de părere că bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii era conştient de consecinţele faptelor sale.

„Ce văd eu acolo este contact fizic, sunt gesturi de intimitate, gesturi de apropiere nepermisă. Copiii aceia sunt terorizaţi în momentul acesta. E foarte important să se discute cu ei în prezenţa unui psiholog specializat în psihologia copilului”, spune Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

„Persoana aceasta nu a făcut ce a făcut dintr-o nebunie. A făcut ce a făcut dintr-o motivaţie, fie ea şi aberantă. Astfel de oameni cunosc foarte clar că încalcă legi şi nu le pasă”, explică medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Pe de altă parte, specialiştii atrag atenţia că eventuala modificare a Codurilor penale ar putea face ca imaginile camerelor video de supraveghere să nu mai poată fi folosite în anchete.

„Dacă s-ar modifica aceste coduri penale, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, aceste imagini nu ar putea fi folosite ca probă. Doi copii, care au fost traumatizaţi printr-un astfel de gest al unui dezaxat, el ar putea scăpa nepedepsit pentru că legea l-ar putea proteja. Sper ca astfel de modificări să nu se întâmple”, a spus la Digi24 Dan Antonescu, expert criminolog.

Poliţiştii îl caută în continuare pe bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii și au cerut ajutorul populației pentru a-l identifica.

Statisticile sunt şi ele înspăimântoare: 417 cazuri de copii abuzaţi sexual au fost înregistrate în prima jumătate a anului trecut, cele mai multe dintre ele în mediul rural. În 205 cazuri s-a început urmărirea penală a agresorului. Dar cel mai alarmant este faptul că, dintre cele peste 400 de cazuri de abuzuri sexuale înregistrate, 229 s-au produs în familie, iar 5 în unităţile de învăţământ. Cifrele se regăsesc în cea mai recentă statistică publicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, din cadrul Ministerului Muncii.

Citiți și: 

EXCLUSIV. Tatăl copiilor agresaţi de pedofil, despre trauma prin care au trecut micuţii

Pedofil căutat | Medic psihiatru: Ce-ţi opreşte răsuflarea e posibilitatea că ar fi putut merge mai departe

Pedofil căutat în București | Expert criminalist: Dacă s-ar modifica codurile penale, imaginile nu ar putea fi folosite ca probă

VIDEO. Alertă în București: Un pedofil este căutat de polițiști

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri