Peisajele sălbatice și animalele rare ale României, surprinse într-un documentar

Data publicării:
urs brun muntii carpati

Peisaje sălbatice şi animale rare. Sunt bogăţiile din pădurile ţării, surprinse într-un documnetar realizat de o fundaţie din România. Să vedem şi noi imagini rare care surprind vipera cu corn, scorpionul carpatin și cocoșul de munte din Munții Țarcu.

Imaginile spectaculoase nu sunt la mii de kilometri depărtare, sunt în sud vestul României. Avem peste 300 de mii de hectare neatinse încă de om, o zonă sălbătică aşa cum nu mai vezi în Europa. Ideea documentarului a fost tocmai aceea de a ne face conştienţi de ce avem, să ocrotim şi nu să distrugem.

„Am vrut să suprindem și partea asta mai spectaculoasă și să arătăm niște specii care sunt periclitate sau sunt în pericol. Păsări unice în lume pe care noi le avem în România și în zona Carpaților de sud vest, cum este șoimul călător”, afirmă Cătălin Gavrilă, specialist comunicare WWF-România.

Șoimul călător este pasărea de pradă despre care se știe că e cel mai rapid animal de pe planetă, viteza cu care zboară depășind uneori 350 kilometri la oră

Vipera cu corn, scorpionul carpatin și cocoșul de munte din Munții Țarcu sunt alte animale rare din România.

Filmările au durat 1 an. 6 cameramani au înregistrat sute de ore cu camere video profesionale de înaltă definiție.

Lângă scorpion sau lângă vipera cu corn s-a stat la 2 metri sau sub un metru, ursul brun sau cocoșul de munte a fost filmat undeva de la 100 de metri”, afirmă Cristian Ilea, regizorul filmului documentar .

Filmul a fost fost finanţat de ambasada Elveţiei și a costat 9000 de franci elvețieni. Doumentarul poate fi văzut din decembrie pe site-ul World Wide Fund for Nature-România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri