Pelerinaj la Sfânta Parascheva, în Iași: Peste 30 de oameni au ajuns la urgență

Data actualizării: Data publicării:
LESINATI PELERINAJ IASI amator 131019

31 de credincioşi care au mers la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva, au fost internaţi de urgenţă la spital. Din cauza îmbrâncelilor, a oboselii şi a frigului, pelerinii cad pe capete. În total, aproape 300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au stat la un rând întins pe kilometri.

Pelerin: Mi s-a făcut rău cred că de la căldura asta și puțin obosită. Uite că ne-a salvat. Foarte bine, ne bucurăm că avem medici. Mi-au dat trei pastiluțe că mi-au găsit tensiunea mică și gata, mi-am revenit.

Pelerin: Am stat toata noaptea, până la ora 14:00. Greu, obositor, dar a meritat. Apa la ordinea zilei, pentru că sunt și cardiacă și a trebuit să mă întrețin. Nu a fost organizare. Au fost foarte puțini jandarmi și lumea foarte dezordonată și ne-a obosit foarte mult. Dar se merită (sic!) o dată pe an să faci un sacrificiu.

Pelerin: Adunat tot, 17 ore. Ne-a ajutat Dumnezeu, dar nu vedeți ce fețe palide avem?

Pelerin: Cam vreo 17 ore. Cu răbdare am învins.

Pelerin: De aseara de la 6. Cât e ceasul, cred că e 12. Greu!

Pelerin: N-a fost organizare deloc. Vin de 10 ani, iar anul asta a fost cel mai rău. Jandarmeria a fost foarte modestă. Am cerut ajutor, nu ni s-a dat. Au fost foarte puțini. Fiecare a intrat, nu și-a respectat rândul. Un haos total.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri