Pericol. Balcoane sprijinite pe stâlpi de fier

Data actualizării: Data publicării:
balcon

Lupta pentru un metru în plus de casă a atins la Galaţi, un nivel periculos. Foarte mulţi localnici şi-au extins locuinţele ilegal: şi-au improvizat balcoane care se sprijină pe stâlpi de fier sau camere de depozitare, cocoţate la 10 metri înălţime. Autorităţile nu au dat nicio amendă, deşi primejdia este mai mult decât evidentă.

Doi gălățeni au cumpărat o garsonieră de nici 15 metri pătraţi în urmă cu mai bine de 3 ani. În lipsă de spaţiu, vechiul proprietar şi-a extins locuinţa aflată la etajul unu. A construit o anexă prinsă în structura blocului cu câteva fiare şi susţinută de picioare de metal.

E greu să vorbeşti despre siguranţă în cartierul Micro 19. Toate anexele ridicate, unele dintre ele chiar şi la etajele doi şi trei, sfidează orice regulă de construcţie.

Nu există o structură de rezistenţă a acestei extensii a garsonierei. Practic, câteva ţevi sudate şi prinse în marginea blocului, au fost acoperite cu plăci de lemn, care ţin loc de podea. Apoi, de jur împrejur, acest proprietar a construit din bucăţi de tablă noua încăpere. Şi, ca să fie mai sigur, câteva picioare metalice prinse în grădina din faţa blocului, o susţin!

Locatar: „Sunt făcute care cum a putut”.

Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: „O bună parte dintre lucrările de extindere nu aveau autorizaţii de extindere. Au existat solicitari pentru autorizaţii însa ele nu au fost date.

Legea spune că orice lucrare neautorizată de Primărie poate fi demolată. Autorităţile din Galaţi nu au însă un plan concret pentru a interveni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri