Peste 30.000 de oameni la Street Food Festival

Data publicării:
street food

Street Food Festival pune la dispoziţia gurmanzilor preparate realizate de bucătari renumiţi. Doi dintre ei, chef Mattia şi chef Will, au lăsat Italia şi, respectiv, America pentru România.

Am lucrat în Londra, într-un restaurant destul de bun, unul dintre cele mai bune din Londra şi, acolo, a fost experienţa cea mai faină din punctul de vedere al bucătăriei. Acolo am văzut foarte multe vedete. Asta înseamnă că restaurantul a fost foarte prestigios,” spune chef Mattia.

Scopul nostru este să luăm ingredientele româneşti şi să le folosim într-un mod nou, modern, american. Când spun "american", înglobez culturile diferite care îl formează: mexican, italian, chinez, toate aceste tipuri diferite de a găti, toate aceste procedee diferite, aplicate României şi Transilvaniei, în special,” zice chef Will.

Cei care au ajuns la acest festival au putut gusta pizza, burgeri sau cârnaţi vienezi.

Oamenii sunt incredibil de amabili, locul este minunat şi sunt foarte încântat că am şansa să vizitez Clujul. Mă simt excelent,” spune un turist.

„Mâncarea este foarte bună, chiar apreciem foarte mult iniţiativa, nu ştiu a cui a fost, a primăriei sau? Chiar acum vorbeam că, din păcate, în Bucureşti vor să interzică toate evenimentele de genul centru,” adaug altul.

Scopul nostru este, de fapt, să arătăm lumii că toată acestă poveste a street food-ului, în primul rând, nu este fast-food, şi, în al doilea rând, este vorba despre o experienţă culinară,” precizează Mihaela Trombitaş, PR eveniment.

Pe lângă mâncarea din belşug, cei prezenţi la Street Food Festival s-au putut bucura de concerte în aer liber, de o zonă dedicată copiilor şi de proiecţii de film. Dat fiind succesul acestei prime ediţii, organizatorii au promis că se vor extinde şi în alte oraşe din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri