Peste o sută de pensionari au fost înșelați prin Casa de Ajutor Reciproc

Data actualizării: Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015
Foto: Agerpres

Peste o sută de pensionari din Moisei, județul Maramureș, au fost înșelați prin Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sighetu Marmației. Au aflat zilele trecute când au primit notificări că trebuie să restituie împrumuturi de zeci de mii de lei. Oamenii spun că nu au semnat nimic și o bănuiesc pe o localnică din comună, reprezentanta asociației în Moisei. Femeia neagă însă acuzațiile.

Cei peste o sută de pensionari din Maramureș au primit acasă prin poștă înștiințările cum că ar fi girat împrumuturi și că au de plătit sume care depășesc zece mii de lei.

Oamenii spun că nici măcar nu cunosc persoanele pentru care ar fi girat.

Pusă în fața camerei de filmat, reprezentanta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sighetu Marmației în comuna Moisei, cea pe care o bănuiesc și localnicii că le-a folosit datele personale și semnătura fără drept, s-a simțit brusc rău și a refuzat să dea detalii despre acuzațiile care i se aduc.

Polițiștii fac cercetări în acest caz sub aspectul infracțiunii de înșelăciune, însă încadrarea faptelor ar putea fi schimbată dacă se va dovedi că la mijloc a fost vorba și despre fals în înscrisuri oficiale și falsificarea de semnătură. Prejudiciul total estimat depășește 1 milion de lei.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri