Post de poliție "decapotabil". Acoperișul clădirii arată ca după bombardament

Data publicării:
post de politie

Avem post de poliţie decapotabil, fac haz de necaz localnicii unei comune din Vaslui. Acoperişul arată ca după bombardament: acum cinci luni, clădirea a luat foc, şi pompierii au fost nevoiţi să rupă tabla ca să stingă focul. Cum nu sunt bani pentru reparaţii, cei trei agenţi care lucrează acolo trebuie să se ferească la fiecare ploaie, pentru că apa ajunge pe birourile lor.

Poliţiştii din Muntenii de Jos refuză să arate în ce condiţii muncesc, deşi toată suflarea din localitate ştie că în postul lor plouă şi bate vântul.

Localnic: „Nu îi rușinea mea, e rușinea poliției.”

Localnic: „Suntem europeni, locuim la doar șase kilometri de oraș. Arată atât de urât, dar dacă nu îi cu ce.”

În lipsa acţiunii autorităţilor, localnicii se oferă să ajute.

Localnic: “Îi ajutăm cu mâna de lucru noi, altceva nu putem să facem. Lucrez în construcții, îi pot ajuta. E riscant că poate să cadă oricând ori peste o mașină, ori în cap la cineva.”

Ovidiu Botea, membru al Sindicatului Diamantul: „Nu este normal să lucrăm în astfel de condiții, am ajuns bătaia de joc a tuturor. Sunt anumite chestii care nu intră în atribuțiile mele de serviciu, nu este treaba mea să întrețin o clădire, un post de poliție, o locuință de serviciu, nu este problema mea, eu sunt angajat.”

Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui promit la rândul lor că se vor ocupa de situaţie.

În acest moment, proiectul de reparaţie urmează să fie finalizat, după care poate începe procedura de licitaţie pentru demararea lucrărilor". (Comunicat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui)

Poliţiştii mai spun că postul fără acoperiş nu este singurul care are nevoie urgent de reparaţii. Ei se plâng şi că deseori doar ei investesc în aceste clădiri pentru a le mentine functionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri