Povestea femeii care a născut de două ori în ambulanță

Data publicării:
ambulanta

O asistentă şi un pompier au devenit adevăraţi eroi pentru o femeie din Iaşi. Tânăra de 31 de ani a născut, ajutată de cei doi, în autospeciala care o transporta spre maternitate. Din cauza zăpezii, drumul spre spital a durat câteva ore. Asistenta și pompierul s-au transformat rapid în moaşe şi au ajutat-o pe femeie să aducă pe lume un copil perfect sănătos. În urmă cu 11 ani, femeia a născut tot într-o ambulanță.

Paul este pompier de 11 ani şi, deşi ia parte la tot felul de intervenţii dificile, este pentru primă dată când asistă la o naştere. Copacii căzuți pe şosea și drumurile blocate de ninsorile abundente din județul Iași l-au adus în situaţia de fi de faţă la un astfel de eveniment. Totul s-a întâmplat la 15 kilometri de maternitate. A avut emoţii mari şi susţine că nu va uita această experienţă.

„Este ceva unic să aduci pe lume un copil și să participi la o asemenea situație. Nu m-am gândit nicio secundă că vom rămâne împotmoliți și voi fi martor la o asemenea situație. Mă bucur că am putut să mă adaptez, mă bucur că am putut să iau parte la o asemenea situație și mă bucur că a ieșit astfel și că toată lumea este sănătoasă,” spune Paul Popa, pompier ISU Iași.

Alături i-a fost şi Liliana Ancuță, asistenta care însoţea echipajul.

„Este foarte greu, emoțiile te copleșesc, dar în momentul în care începe acțiunea nu mai avem timp să ne gândim la absolut nimic. După ce vedem că totul este în regulă, copilul și mama sunt sănătoși, atunci putem să ne bucurăm. Nu s-a gândit că o să nască în nămeți, în ambulanță. Nici noi nu ne-am gândit, dar pe drum spre solicitare, ne gândeam că mergem să vedem fabrica de bebeluși. Am văzut-o,” povestește Liliana Ancuță, asistent generalist SAJ Iași.

Tânăra din Iaşi mai are acasă un copil de 11 ani.

„Din cauza vremii, da. Eu am mai născut primul băiețel, tot în ambulanță. De mare ajutor. M-a ținut de mână... până când l-am născut. Era mai emoționat ca mine, dânsul,” spune Simona Ionescu, mamă.

Medicii spun că atât bebeluşul, cât şi mama acestuia sunt bine, iar în câteva zile vor putea pleca acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri