Cursuri gratuite pentru şomerii care vor să devină instructori de fitness

Data actualizării: Data publicării:
instructor fitness curs

Din şomer, instructor de fitness. Bihorenii care îşi caută un loc de muncă au posibilitatea să urmeze cursurile de antrenori personali, oferite gratuit de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor. Este o premieră naţională, iar în prima serie s-au înscris 11 doritori. După o lună, aceştia primesc diplomă şi se pot angaja.

„Ce e cel mai important şi ce contează cel mai mult este postura clientului. Niciodată nu lăsăm clientul să stea într-o postură proastă care să îi deformeze corpul, pentru că, lucrând cu greutăţi, chestia asta poate să deformeze”, explică instructorul.

El arată cum se va desfăşura ziua de muncă pentru cei 11 şomeri care peste o lună vor deveni instructori de fitness: în sala de sport, ajutând pe alţii să fie în formă fizică maximă.

„Mie îmi place foarte mult să practic fitnessul, să mă duc la sală şi m-am gândit să îi ajut pe oamenii pe care îi văd că au nevoie de ajutor, fiindcă sunt mulţi începători la sală care nu pot să facă exerciţiile corect”, spune Richard Kamuti, cursant.

„Mi se pare o oportunitate bună, cum eu cochetez cu sportul, pentru a fi propriul meu angajat, să nu mai fiu nevoit să lucrez pentru altcineva”, completează Andrei Petriş, cursant.

„Vom face şi puţină nutriţie, tehnici de antrenament, tehnici de discuţii cu clientul, să aprofundeze un pic tot ce ţine de el: alimentaţie, să poată să îi schimbe, stil de viaţă”, explică Tudor Ţanţ, instructor de fitness.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Bihor a introdus, pentru prima dată în România, un curs de instructor de fitness. Pregătirea este gratuită, iar la finalizarea acesteia, cursanţii se pot angaja ori pot lucra independent.

„Este un curs care se împarte în 120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică. Partea de practică o fac (...) în sala de sport, împreună cu instructorul de fitness”, a detaliat Diana Andor, fondatoarea unei şcoli de formare profesională.

„Ideea vine din două direcţii diferite: una la mână este ca să reuşim să facem o inserţie de calitate a persoanelor, dar încurajăm totodată şi activitatea antreprenorială, în sensul că un astfel de instructor, beneficiarul acestei calificări, poate să presteze în mod liber”, susţine Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Conform unui studiu 7card, piaţa fitness din România a atins peste 220 de milioane de euro în 2016. Peste 700 de mii de români merg regulat la o sală de fitness, potrivit aceluiaşi studiu.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri