Preotul care schimbă viaţa unui sat

Data actualizării: Data publicării:
preot binefacere

Mană cerească. Aşa se numeşte organizaţia neguvernamentală a unui preot care îi ajută pe oamenii săraci din parohia sa. În cei şase ani de când s-a mutat din Bucureşti în satul Lada din Teleorman, preotul Florin Danu a reuşit să mobilizeze oamenii să facă bine atât real, cât şi virtual, pentru că multe dintre donaţiile primite vin de pe Facebook.

De patru ani, copiii din Lada primesc o masă caldă în fiecare zi. Când vin de la şcoală, microbuzul îi lasă la cantina socială construită din donaţii. Primesc o masă caldă şi bătrânii din sat, rămaşi singuri.

Avem şi adulţi care vin la masă. În jur de 70 de persoane sunt zi de zi şi cu pachete”, spune una dintre femeile care lucrează la cantină.

În biserica noastră nu intrau trei oameni înainte de a veni părintele. Acum nu mai e loc”, spune un localnic.

Şi biserica veche de două secole a fost renovată din donaţii. Între timp a fost ridicată o biserică nouă şi centrul social.

Florin Danu, preot: „O clădire destul de amplă, din ianuarie servesc masa 80 de copii, ducem acasă la 20 de bătrâni o masă caldă la prânz.”

De mare ajutor îi este părintelui şi Facebook-ul. Pe pagina asociaţiei oamenii văd unde pot să doneze alimente, haine, materiale de construcţie şi orice altceva au nevoie cei din sat. Acum, în prag de iarnă, încălzirea este o mare problemă.

Florin Danu, preot: „De lemne de foc e nevoie, am primit ceva ajutor, am cumpărat o parte. Fiind destule spaţii de încălzit, cantitatea necesară va fi destul de mare pentru a rezista până în primăvară.”

Duminica este cea mai agitată zi din săptămână în satul Lada. După slujba la care vin aproape toţi oamenii din sat, preotul ţine şcoala de duminică, unde copiii pot face exerciţii la materiile la care au probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri