Primăria Capitalei nu renunţă la companiile municipale. Procedura prin care vor intra în legalitate

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea - george calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Primăria Capitalei nu renunţă la companiile muncipale. Gabriela Firea vrea să înlocuiască cele 20 de companii municipale declarate ilegale cu alte 11 care ar urma să le absoarbă prin fuziune pe cele vechi, înfiinţate în perioada 2017-2018, potrivit unui document obţinut de HotNews.

Propunerea vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat hotărârile de înfiinţare pentru 20 din cele 22 de companii, pe motiv că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, faţă de două treimi cât prevede legea. Companiile ar urma să facă acelaşi lucru ca şi până acum, doar câteva dintre ele vor fi comasate.

Potrivit documentului, propunerile au fost făcute după discuții cu consilierii generali. Rămâne însă de văzut dacă primarul general al Capitalei va reuşi de data această să obţină sprijinul necesar pentru noile propuneri.

Înfiinţarea celor 22 de companii municipale a fost una dintre cele mai contestate decizii din mandatul de aproape trei ani al primarului general Gabriela Firea. Acum, edilul Capitalei încearcă să obţintă un nou vot pentru companii, cu sprijinul consilierilor PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri