Primăria care eliberează acte în doar 3 minute

Data publicării:
acte

Premieră în România. Cei care vor să-şi deschidă afaceri la Cluj pot cere în doar 3 minute un act important, fără de care nu ar putea demara businessul. E vorba despre acordul de funcţionare, iar Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care emite acest act online. Până acum, acordul se obţinea după depunerea unui dosar stufos la ghişeu şi după o aşteptare de până la 70 de zile.

Documentele pentru eliberarea acordului de funcţionare a unei firme pot fi depuse online la primăria Cluj-Napoca. Nu durează mai mult de 3 minute. Agenţii economici trebuie să îşi creeze un cont pe pagina de internet e-guvernare.ro şi să urmeze instrucţiuniile.

Înainte ca serviciul să fie disponibil online cei care solicitau eliberarea acordului de funcţionare veneau la Registratura Primăriei Cluj-Napoca şi împreună cu o astfel de solicitare şi alte 14 acte depuneau dosarul la unul dintre ghişee. Aveau apoi de aşteptat până la 70 de zile pentru eliberarea lui şi veneau să îl ridice tot de aici de la ghişeu.

Cei care vor să-şi deschidă firme nu doar că sunt scutiţi de drumurile la ghişeu, dar şi timpul de procesare a documentelor scade cu mai mult de jumătate.

„Timpul se va reduce după estimările noastre la 25 de zile,” precizează Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Cei care au trecut cel puţin o dată pe la ghişeele Primăriei Cluj-Napoca spun că ar vrea ca opţiunea să fie disponibilă şi pentru mai multe acte.

Eu îmi pierd o zi întreagă să rezolv un document neimportant, super mic deci ar fi bine să se facă online,” spune o femeie.

„E mult mai ok. Nu se mai stă la cozi, mi se pare mult mai lejer pentru oameni. Şi mai normal,” adaugă un bărbat.

Noua procedură face parte dintr-o strategie mai amplă a autorităţilor din Cluj-Napoca de a digitaliza depunerea şi emiterea actelor ce necesită un drum la ghişeu.

Cei care au depus cereri pentru obţierea acordului de funcţionare pot urmări online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca stadiul soluționării acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri