Primarul Capitalei nu vrea taxe pentru şoferi: Nu sunt omul deciziilor radicale

Data actualizării: Data publicării:
firea

Primarul Capitalei a vorbit astăzi din nou despre soluţiile de fluidizare a traficului din Bucureşti. Gabriela Firea a răspuns ideilor mai multor organizaţii non-guvernamentale de a se introduce o taxă pentru cei care vor să circule cu maşina în centrul Capitalei, dar şi în privinţa circulaţiei alternative în funcţie de numărul maşini.

Primarul General a mai precizat că acestea sunt măsuri care aduc imediat rezultate, însă municipalitatea mizează pe altfel de proiecte care vor duce la fluidizarea traficului fără a lua măsuri dure pentru cetăţenii Capitalei. Mai exact, înnoirea parcului auto a RATB, parcări de tip "park and ride" la intrările în Bucureşti, mai multe parcări în regim de concesiune în zonele centrale ale Capitalei, dar şi mai multe piste pentru biciclişti.

Am putea veni să spunem că de luni se introduce o taxă de mediu în zona centrală a Capitalei. Firește putem face ce a făcut Madridul, printr-o decizie a Ministerului Mediului să se circule o zi cu număr par, una cu număr impar, dar nu cred că ar trebui să ajungem la astfel de măsuri dure, dar care ar da rezultate imediate. Am avea de câștigat ore petrecute în trafic, nu sunt omul deciziilor radicale, nu din teamă, nu îmi este teamă, sunt la fel de îngrijorată ca și fiecare cetățean din capitala țării. Cred că prin planurile demarate deja congestia va fi diminuată de o manieră mai resposabilă și cu respect față de cetățeni fără să ajungem la acele măsuri dure,” a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Anul trecut însă, primarul Capitalei declara într-un interviu că va propune bucureștenilor „o taxă de mediu” pentru că „au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri